Enllaç de la web del sindicat   www.uspac.cat

Total de visualitzacions de pàgina:

dijous, 11 d’agost de 2011

Els Mossos tenen 80 alliberats sindicals


11 / 07 / 2011
Els Mossos tenen quasi 80 alliberats sindicals
Un sindicat demana reduir-los a la meitat
La Unió Sindical de la Policia Autonòmica de Catalunya (USPAC) ha demanat al conseller d'Interior, Felip Puig, reduir a la meitat els alliberats sindicat que té el cos dels Mossos d'Esquadra, que en l'actualitat en té quasi 80.

En una carta al conseller, la USPAC manifesta que "li volem comunicar una mesura per treure 40 mossos més al carrer. La mesura concreta és que al proper pacte de drets sindicals que s'ha de negociar després de les eleccions del juliol, el departament proposi reduir a la meitat els alliberats sindicals existents".

En aquest sentit, denuncien que "no és possible que actualment hagi 79 alliberats sindicals al territori, com tampoc és útil ni eficaç que alguns d'aquests portin més de 15 anys alliberats, lluny de destins i de la realitat i/o problemes actuals que tenen els mossos que treballen al carrer".

La USPAC recorda a Puig que aquests 40 agents més "els pot utilitzar per emplenar tota una comissaria sencera". "Pensi que podria obrir una comissaria nova amb aquests efectius a llocs tant sol·licitats com; Torredembarra, Salt, Anoia o fins i tot Moianès", afegxien.

Per tot això, li demanen al conseller "la reducció a la meitat dels actuals alliberats sindicals" i "que en l'estatut de l'allibertat s'inclogui una duració màxima i que no es pugui superar de 8 anys en la figura de representant sindical amb llicència a temps complert".