Enllaç de la web del sindicat   www.uspac.cat

Total de visualitzacions de pàgina:

dimecres, 31 d’agost de 2011

MOSSOS & GUÀRDIA URBANA

G.U. de Lleida, tot un referent per molts Mossos que marxen a un lloc on se'ls tracta com persones i no com un número.

La Guàrdia Urbana recorre a hores extra per vigilar el Barri Antic davant la falta d'agents

La Paeria haurà d'assumir el cost de milers d'hores extraordinàries

Lleida: El dispositiu especial de vigilància del Barri Antic posat en marxa per la Guàrdia Urbana a començaments de juliol s'ha de cobrir amb agents que fan hores extraordinàries davant de la falta d'efectius a causa de les vacances d'estiu.

Diverses fonts del cos van explicar a aquest diari que de dilluns a divendres hi ha una mitjana de tres agents per tanda (matí, tarda i nit) destinats al centre històric que estan en aquesta situació. Així mateix, van afegir que els caps de setmana hi ha una mitjana de cinc per cada torn (són de dotze hores) que també fa hores extraordinàries. Tenint en compte aquestes dades, la Guàrdia Urbana haurà d'acabar assumint milers d'hores extraordinàries per aquest servei especial.
Una portaveu de la Paeria va destacar que la implementació d'aquest dispositiu la va decidir la Junta de Seguretat Local per reforçar la presència policial al Barri Antic. Va indicar que la posada en marxa va coincidir amb el període estival "quan, com és habitual, hi ha una part de la plantilla que està de vacances d'acord amb una planificació que és prèvia a l'acord de la Junta". Per això, va afegir, "de cara a reforçar la presència al centre històric ha estat necessari que els agents disponibles en aquest període assumeixin aquest servei fent hores extra".
El cost d'aquestes hores serà molt elevat per a les arques municipals. La retribució per cada una en dies feiners és de 14,53 euros; en dies festius, de 20,77; i en dies festius a la nit, de 24,92 euros.
L'equip de govern va recordar que el conveni vigent estableix que els agents poden escollir entre cobrar-les o bé compensar-les amb dies de festa, per això no tots les cobraran. No obstant, la segona opció suposa també un alt cost pel que fa a disponibilitat del personal.
El conveni fixa que cada hora extra en dia feiner serà compensada amb una hora i mitja de descans, amb dos hores si és en festiu i amb dos hores i mitja si és en dia festiu i torn de nit.

"Situació transitòria"

La portaveu municipal va precisar que es tracta d'una "situació transitòria i puntual", ja que quan en breu acabin els torns de vacances estivals "la necessitat de serveis extraordinaris serà menor". De totes formes, va concloure, "la prioritat de la Guàrdia Urbana, i per extensió de l'ajuntament, és garantir la cohesió i la convivència al Barri Antic.
No obstant, amb tota seguretat aquest servei distorsionarà l'objectiu que s'havia fixat aquest any la Pareia de retallar les hores extres que fan els urbans davant del seu alt cost.