Enllaç de la web del sindicat   www.uspac.cat

Total de visualitzacions de pàgina:

divendres, 30 de setembre de 2011

ABP PER TÀRREGA

Lleigiu amb atenció (i dels que va prometre el conseller segons sembla rien de rien)

i també l'enllaç del tall de veu dins de les notícieshttp://www.radiotarrega.cat/Noticia_detall_1/_WbG8NZvDIQSz5ZCWLd7Aalj-AIgRUMkgUIgBKh7ifoDpsXi8wlx4uKv8qwvYEbal

30/09/2011
RCat+SI demana més efectius dels mossos d'esquadra a la comarca de l'Urgell
El portaveu de la coalició Reagrupament i Solidaritat, Sumem per Tàrrega al Consell Comarcal de l’Urgell, Santi Costa, demana que el Deptament d’Interior de la Generalitat de Catalunya informi i/o aclareixi quina dotació d’efectius destinarà a la comarca de l’Urgell davant la imminència d’un augment d’agents per a la Regió Policial de Ponent, segons va anunciar el conseller Felip Puig a principis de setembre a través dels mitjans de comunicació.

La coalició independentista vol saber si són certes les últimes informacions que ha pogut recollir, de les quals es desprèn que de l’increment previst d’efectius que es faria a la Regió Policial de Ponent, la comarca de l’Urgell es quedaria sense cap augment. És a dir, zero agents del total de 750 nous policies procedents de l’última promoció del passat mes de juny.

RCat+SI vol deixar constància i al mateix temps denunciar que la dotació per a la comarca de l’Urgell ha anat en constant descens des de la seva creació.
Tant és així, que mentre actualment estem a l’Urgell en una població comarcal d’uns 36.670 habitants segons les últimes dades oficials, l’any 1998 hi havia aproximadament uns 6.000 habitants menys en aquesta mateixa zona geogràfica.
Per contra, els agents destinats l’any 1998 a la comarca de l’Urgell eren un total de 53. Actualment, segons fonts consultades pel conseller comarcal Santi Costa, a setembre de 2011, ens trobem paradoxalment amb només 43 efectius (10 menys que fa tretze anys), quan la comarca té ara 6.000 habitants més i concretament la capital, Tàrrega (amb uns 17.200 habitants), en té gairebé uns 5.000 més que l’any 1998, quan en aquelles dates en tenia aprox. uns 12.500.

Davant de tot això, Santi Costa demanarà a la presidenta del Consell Comarcal de l’Urgell, Rosa M. Mora, que s’interessi per aquesta situació i es dongui una explicació pública del motiu pel qual s’ha produït un decrement del 20 per cent d’efectius, davant d’un increment de la població del mateix percentatge (un 20 per cent). També demanarà que el Consell Comarcal de l’Urgell intercedeixi per a que s’augmenti la dotació d’efectius i es produeixin els canvis que siguin necessaris per tal de millorar la feina dels policies a la comarca.
Segons Santi Costa, els últims anys i en època de “vaques grasses” durant la bonança econòmica, des del Departament d’Interior no es van fer bé les coses i no s’ha fet un treball de manteniment i actualització dels efectius a les Comissaries (com és el cas de l’Urgell). 

Des del punt de vista del portaveu de la coalició Reagrupament i Solidaritat, Sumem per Tàrrega, la situació actual parteix d’un disseny inicial equivocat des del seu naixement l’any 1998, ja que Tàrrega és una Comissaria de Districte quan hauria de ser la seu central de l’Àrea Bàsica Policial (ABP) de la zona, que en aquests moments és a Cervera.
Segons es desprèn de les dades obtingudes pel conseller comarcal i proporcionades pel propi Departament d’Interior, Santi Costa assenyala que és “il•lògic, erroni i irracional que si la majoria de delictes i faltes penals es produeixen en l’indret que té més població, l’ABP se situï en un altre.
Així és com es va fer i dissenyar en aquesta zona i les xifres parlen per sí soles: la suma dels delictes i faltes penals a la Segarra des de l’any 2000 a l’any 2010 és d’un total de 6.500, mentre que pel mateix concepte a l’Urgell se’n van produir gairebé 11.400. Com es pot veure, no té cap sentit que allà on es produeixen la majoria de les actuacions de la policia (i amb molta diferència) no es doti d’una ABP”.
Santi Costa afirma que aquesta és una opinió generalitzada entre els mateixos professionals de la policia catalana, que reconeixen en privat que l’actual organització no té sentit i s’hauria de rectificar. 
Santi Costa també és conscient de l’actual i crítica situació econòmica general del país, però precisament és per això que si hi ha alguna variació de recursos, aquests s’han de destinar allà on fan més falta i optimitzar-los. En aquest sentit, raons demogràfiques i de delictes i faltes penals comeses ho avalen. Així, reclama que es reordeni el mapa policial de la zona i es doti la comarca de l’Urgell, amb seu a Tàrrega, d’una ABP, la qual cosa comportaria que es pugués disposar, ademés dels agents destinats a Seguretat Ciudadana, també d’una unitat d’Investigació i una altra de Policia Científica.

Actualment Tàrrega és una Comissaria de Districte que forma part de l’ABP Segarra-Urgell. Com a tal Comissaria de Districte, la tasca principal dels agents que hi són destinats és de seguretat ciutadana, per la qual cosa les feines de policia científica i d’investigació parteixen pròpiament des de l’ABP ubicada a Cervera. La comissaria de Tàrrega també té agents de Trànsit.