Enllaç de la web del sindicat   www.uspac.cat

Total de visualitzacions de pàgina:

dijous, 1 de setembre de 2011

DIARI DEL MARESME Notícia del 1-09-2011
USPAC demana explicacions pels Jocs Mundials

Per Redacció, a Política1 de set de 2011

La Unió Sindical de la Policia Autonòmica de Catalunya (USPAC) presentarà aquest divendres 2 de setembre un nou escrit al conseller d’Interior, Felip Puig, en relació als Jocs mundials de policies i bombers celebrats recentment a Nova York.
Vídeo polèmic
En un vídeo penjat al YouTube es pot veure com, durant la celebració dels jocs, un grup de policies i bombers espanyols, que porten banderes d’Espanya, escridassen els seus col·legues catalans durant una exhibició castellera coronada amb una estelada. Durant l’actuació es senten crits de “Fuera, fuera, fuera“, “Yo soy español, español, español” i insults.
Explicacions
En el seu escrit, la USPAC pregunta al Departament d’Interior si “es farà alguna queixa al respecte” o si “es demanarà alguna explicació al Ministeri de l’Interior“. En aquest cas, també volen saber “en què consisteix dita queixa i quines mesures pensa proposar el departament perquè consideren “molt lamentable que succeeixin aquests fets“.
En aquest sentit, la Unió Sindical de la Policia Autonòmica de Catalunya demana “solucions i no mitges tintes” perquè “sinó els tocarà als polítics representar el Cos de Mossos als propers Jocs de policies i bombers”, han conclòs, tot recordant que “als jocs es va a competir, i no, a barallar-se“.