Enllaç de la web del sindicat   www.uspac.cat

Total de visualitzacions de pàgina:

dimecres, 28 de setembre de 2011

Els Mossos d'Esquadra recolliran 'in situ' les denuncies de furts als establiments del Bages

Els Mossos d'Esquadra recolliran 'in situ' les denuncies de furts als establiments del Bages
Els Mossos d'Esquadra de la comissaria de Manresa han acordat amb els responsables de seguretat dels comerços del Bages millores en la recollida de denúncies per furt. L'acord permetrà que els agents recullin la denúncia al mateix establiment on s'ha produït un furt i d'aquesta manera s'evita el desplaçament dels testimonis a les dependències policials. Segons els Mossos, amb aquest procediment "es guanya en immediatesa en l'obertura de diligències penals" cosa que comporta "major agilitat a l'hora de realitzar el judici immediat de faltes". A més, representa una "eina important per combatre la reincidència i el petit furt".
De: Redacció  


Per poder recollir la denúncia 'in situ' és necessari que es donin uns requisits determinats. En primer lloc, ha de ser un il·lícit penal tipificat com a falta de furt, és a dir, sostracció d'objectes sense força en les coses ni violència en les persones, sempre per valor inferior als 400 euros. En segon lloc, els autors han de ser sorpresos 'in fraganti' i, en tercer lloc, els delinqüents han de ser majors d'edat.


Pels Mossos, la recollida de la denúncia al lloc dels fets evita el desplaçament dels testimonis a les dependències policials. A més, segons fonts policials, amb aquest procediment "es guanya en immediatesa en l'obertura de diligències penals" cosa que comporta "major agilitat a l'hora de realitzar el judici immediat de faltes".