Enllaç de la web del sindicat   www.uspac.cat

Total de visualitzacions de pàgina:

dimecres, 11 de gener de 2012

Felicitats als funcionaris de presons

Sens dubte, hem de passar a ser més contundents. Avui ens comunicaran les mesures concretes als Mossos (greus mesures) i no podem continuar pel mateix camí que fins ara.

Salut i ànims!
Els funcionaris de presons de Catalunya han decidit passar la nit als centres.
Els funcionaris de presons passen la nit tancats al Departament de Justícia i diversos centres 11/01/2012
Després de passar la nit tancats al Departament de Justícia i a diversos centres penitenciaris, els funcionaris de presons es tornen a concentrar aquest dimecres davant la Direcció General de Servei Penitenciaris, com a mesura de protesta per les retallades que l'administració els vol aplicar. Aquest dimarts ja s'hi van concentrar per donar suport als companys que han passat la nit tancats a dins de l'edifici, al carrer d'Aragó de Barcelona.
L'acció va començar al migdia després d'una reunió, sense acord, entre representants sindicals i del Departament de Justícia per negociar les condicions laborals d'aquest col·lectiu. Un centenar de manifestants van bloquejar l'accés a l'edifici i això va provocar moments de tensió entre els funcionaris i la policia.

Els funcionaris concentrats, que van fer talls de trànsit de manera intermitent, van veure com la brigada mòbil dels Mossos d'Esquadra acordonava la zona. Els incidents es van produir quan els funcionaris van xiular als treballadors que sortien de la Direcció General de Presons i la tensió va anar augmentant fins que dos motoristes que deixaven l'aparcament de l'edifici van veure com els bloquejaven el pas. En aquest moment, els van escridassar i els mossos antiavalots van haver de protegir-los.

Ara, segons els sindicats, la protesta s'ha estès a tots els centres penitenciaris. Arran de tots aquests fets i com a protesta contra la posició de la Generalitat a les negociacions laborals amb els sindicats, els funcionaris de totes les presons van decidir passar la nit a les dependències dels centres penitenciaris de Catalunya.
La Direcció de Serveis Penitenciaris, per la seva banda, confia que es podran reprendre les converses.