Enllaç de la web del sindicat   www.uspac.cat

Total de visualitzacions de pàgina:

dimecres, 18 de gener de 2012

Qui vol desprestigiar els Mossos?

El mateix Govern envia aquesta informació a la premsa? què pretén? posar-nos la gent en contra?Interior detecta controls de circulació no programats de Mossos com a mesura de protesta

Aquests talls van causar retencions de vehicles dilluns a la N-II i en diversos punts de Barcelona, com l'avinguda del Paral·lel

La prefectura envia una circular en què avisa els agents que aquestes accions incompleixen la norma de seguretat ciutadana

La protesta dels Mossos d'Esquadra per les retallades està adoptant formes diverses. L'última: controls de pas de vehicles que no han estat planificats ni ordenats per òrgans superiors i que generen retencions i cues, amb el consegüent perjudici per a l'usuari. La Conselleria d'Interior ha reconegut que els últims dies ha detectat controls no programats tant a Barcelona com en alguna de les grans vies.
El departament sospita que aquests controls són una mesura de protesta i ja ha fet saber als agents que han de deposar aquesta actitud immediatament. Fonts d'Interior han explicat a aquest diari que l'avís ha tingut efecte i que aquestes accions ja s'han acabat.

Cues de vehicles

Els talls no previstos es van produir dilluns en diversos punts de Barcelona, com l'avinguda del Paral·lel o a la Trinitat, i també a la N-II, de Mataró a Girona, amb cues de vehicles.
Davant aquesta situació, la prefectura dels Mossos ha enviat una notificació interna en què es queixa que “en les últimes hores s'han produït una sèrie de controls de pas no planificats prèviament pels caps de les Unitats de Seguretat Ciutadana i que fins i tot no han estat comunicats a les Sales Regionals de Control”.
En el missatge, s'avisa que aquests controls “incompleixen la normativa bàsica de protecció de la seguretat ciutadana”. És per això que s'ordena als caps operatius “que donin instruccions precises perquè només es facin aquells controls de pas que responen a una planificació prèvia”. Encara que en cas d'urgència un agent pot ordenar un control, el missatge deixa clar que aquests controls d'emergència només podran ser ordenats pel cap de torn.
Fonts sindicals dels Mossos han assenyalat que aquesta mesura de protesta està sortint dels mateixos agents. “El descontentament és molt gran i ens comença a desbordar”, han comentat aquestes fonts, que han explicat que l'objectiu no és perjudicar l'usuari sinó posar de manifest que, davant la falta de cotxes que els impedeix patrullar, els mossos només poden realitzar la seva tasca policial controlant el pas de vehicles.