Enllaç de la web del sindicat   www.uspac.cat

Total de visualitzacions de pàgina:

dimecres, 1 de febrer de 2012

Almacelles també amb sometent

Quan CiU era a l'oposició criticava que els ciutadans s'organitzessin en sometents
i ara???   El Puig ho veu bé

Almacelles s'apunta a les patrulles nocturnes per evitar robatoris al camp

En declaracions a lamalla.cat, l'alcalde Ibarz reclama més Mossos a Ponent i endurir les penes als multireincidents

La decisió del municipi lleidatà d'Alcarràs d'organitzar patrulles ciutadanes per acabar amb la ingent onada de robatoris a finques i granges del municipi ha creat tendència. L'Ajuntament d'Almacelles s'ha reunit aquest dilluns amb pagesos i ramaders per definir les mesures necessàries per iniciar rondes de vigilància nocturnes arreu del poble. Una decisió que, segons l'alcalde almacellenc, Josep Ibarz, ve motivada per la manca d'efectius policials suficients per vigilar les 4.000 hectàrees del terme municipal d'Almacelles.
Un grup de pagesos i ramaders alcarrassins patrullen les finques del municipi
David Besora/EFE
Un grup de pagesos i ramaders alcarrassins patrullen les finques del municipi


"Al poble només disposem de quatre agents de policia local. Els nostres pressupostos són els que són i no ens en podem pagar més", ha indicat l'alcalde Ibarz a lamalla.cat. Aquest exigu cos policial municipal no es veu compensat per la presència de Mossos d'Esquadra ja que, segons l'Ajuntament, el trasllat ara fa sis anys d’un gran nombre d’efectius de la policia catalana cap a la demarcació de Barcelona va deixar Ponent en situació de fragilitat davant una onada de robatoris com l'actual. "El desplegament no ha estat l'adequat", ha insistit Ibarz.
Rondes nocturnes de policies localsA diferència del que fan a Alcarràs, l'Ajuntament d'Almacelles coordinarà les patrulles nocturnes amb agents municipals. "La policia local farà sempre el torn de nit, mentre que durant el dia, personal laboral de l'Ajuntament farà les funcions de vigilància que fins ara feien els policies locals", ha indicat l'alcalde, que necessitarà de l'aprovació d'un decret municipal per oficialitzar aquesta mesura.
El consistori hauria volgut contractar més treballadors per reforçar els cossos de seguretat municipals, però no ho pot fer per un decret recent del Govern central impedeix ampliar les plantilles municipals, com ha recordat l'Ajuntament en un comunicat.
Porcs desbudellatsIbarz no vol contribuir a un "alarmisme exagerat" però ha destacat que la gent del poble "està molt cremada, molt rebotada". "Fins i tot maten els porcs, els desbudellen allà mateix amb una fredor que espanta i se'ls emporten. Algunes coses s'han de corregir quan la gent no pot dormir perquè sap que li poden entrar a casa. Et sents violat", ha subratllat l'alcalde.
Lladres multireincidentsDes de l'Ajuntament s'insisteix a demanar "tranquil·litat" i "seny" als col·lectius agrícola i ramader i es reconeix que aquestes mesures poden ajudar, però no serveixen per eradicar un problema creixent a Ponent perquè "marxaran al poble del costat". "El que més ens indigna és que com són furts menors, al dia següent estan al carrer", ha assenyalat Ibarz, que aposta per una revisió del codi penal que endureixi les penes sobre els delinqüents multireincidents.
"Ells (en al·lusió als delinqüents) saben millor que ningú com són les nostres lleis. El nostre sistema democràtic no pot ser un paraigües per aquest tipus de gent, aquestes actuacions no poden quedar impunes. La nostra societat està canviant en alguns aspectes i potser algunes coses s'han de corregir", ha suggerit l'alcalde almacellenc.
El Govern central reconeix que cal endurir la lleiLes declaracions de Josep Ibarz a lamalla.cat han coincidit amb la primera compareixença del ministre d'Interior, el català Jorge Fernández Díaz, a la comissió del Congrés. El ministre vol augmentar la duresa contra els delinqüents, especialment aquells que es dediquen als petits furts i a la multireincidència.
Fernández Díaz ha reconegut "escassa repercussió penal" en delictes anomenats menors, com els que viuen els pagesos de Ponent, i ha admès "sensació d'impunitat", per la qual cosa és partidari d'endurir la llei. El ministre ha proposat "mesures de presó provisional i localització permanent" dels multireincidents, així altres com mesures cautelars "immediates i eficaces".