Enllaç de la web del sindicat   www.uspac.cat

Total de visualitzacions de pàgina:

dimarts, 7 de febrer de 2012

Puig i les seves coses

Publicat a Vilaweb

http://www.vilaweb.cat/2565/forums/detall/1027701/podem-anar-be.html

Fòrum de Fondarella

com podem anar be?

Si fa pocs dies denunciavam el nepotisme descarat del president Artur Mas amb la seva dona, Helena Rakosnik, nomenada ara presidenta d'un saló de la Fira pels seus amics Trias i Mena, com també és col.locat el cunyat d'en Mas, ara ens arriba en exclusiva altre denúncia però aquest cop relacionada amb l'home fort d'Artur Mas i Jordi Pujol, Felip Puig, el del túnel del Carmel, el cas del Port i el 3% de comisions que al final eren del 20% i qui ha deixat nombrossos caps de turc imputats als jutjats mentre ell ocupa i acumula càrrecs com en temps passats, quan va arribar a tenir 41 a la vegada i cobrant. Vicenta Llanas Queralt, la primera exesposa de Felip Puig, treballa a l'empresa pública Adigsa. Pepa Ninou Pere (foto), la segona exesposa de Felip Puig amb la que posteriorment es reconcilià, funcionària a dit des dels anys 90, feia de 'Gerent del Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana'.
Pepa Ninou i Pere ja va ser col.locada als anys 90 a la Generalitat a Benestar Social i, des de llavors, ha pujat meteòricament de càrrec en càrrec a dit, sense oposició pública i en llocs fets a mida de molt dubtosa efectivitat ni raó de ser fins arribar a Cultura, com a 'Gerent del Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana'.
Benestar Social, Acció Cívica, va fer un nou organigrama, prèviament anunciat a tot el personal per mail abans d'estiu, amb el nóm dels que havien d'ocupar el càrrec al costat, sense convocatòria per poder fer promoció interna de gent amb la titulació escaient i el nivell guanyat en oposició, a ditet, i dient que seria efectiva al setembre. Allà apareix Pepa Ninou, amb un càrrec de cap de 'Civisme i valors' que és en el que la família Puig té molt a ensenyar a la ciutadania.

També un dels germans de Felip Puig, Oriol Puig Godes, és el director del servei de Meteorologia de Catalunya.
Malgrat que Felip Puig sap exercir les seves influències per a silenciar la seva vida privada, el Triangle publicà fa onze anys un dels molts afers bruts de Puig, però aquesta vegada afectant directament casa seva:

Felip Puig s'instal•la en un xalet de luxe a Cardedeu

"La dona del conseller de Medi Ambient, Josepa Ninou Pere, adquirí una casa de 319 m2 i 673 m2 més de jardí, per 60 milions escripturats quan valia 80 a preu de mercat.

Els convergents són especialistes a trobar bicoques, sobretot en el sector immobiliari. Aquest és el cas de Felip Puig Godes, conseller de Medi Ambient i exsecretari d'organització de Convergència Democràtica de Catalunya, que el mes de juliol passat va comprar un xalet de luxe a Cardedeu (Vallès Oriental) per un preu escripturat de 60 milions de pessetes.

Segons figura en el Registre de la Propietat de Granollers, la compradora és Josepa Ninou Pere, esposa del conseller i directora des de fa anys del Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana, organisme que depèn del departament de Cultura de la Generalitat.

La vivenda, construïda l'any 98, està situada a la zona residencial de can Montells (que és, com aquell qui diu, el "Pedralbes" de Cardedeu); consta de tres nivells, planta baixa, primer pis i altell, amb una superfície construïda, respectivament, de 160 m2, 108m2 i 51m2. Composada per garatge, vestíbul, saló-menjador, cuina amb safareig, cinc dormitoris, tres quartos de bany, un estudi (a l'altell) i dues terrasses. A això cal afegir un jardí de 673 m2, amb piscina inclosa. En definitiva, 'la casa dels somnis per reposar de l'estrès que comporta dur el pes del país a les seves esquenes'.

La venedora efou Promociones Pradillos SA, que pertany a Jerónimo Pradillos Jareno, un constructor local força conegut a Cardedeu. Dels 60 milions pagats, segons consta en el registre, quinze es van abonar al comptat i la resta mitjançant la subrogació de la hipoteca que ja gravava la finca. Amb tot, fonts immobiliàries de la zona consideren que el preu de mercat d'una casa d'aquestes característiques s'hauria d'apropar als 80 milions de pessetes".

Felip Puig Godes (Barcelona, 1958) és el més gran de tres germans i té dues filles. Va estudiar a l'Escola Costa i Llobera del barri de Sarrià de Barcelona. Als 29 anys va ser col.locat per Pujol a l'ajuntament de Parets del Vallès, del qual fou regidor des del 1987 fins el 1991. El 1988 va ser nomenat també conseller comarcal del Vallès Oriental.

Sota els Governs de Jordi Pujol va ser conseller de Medi Ambient (1999–2001) i de Política Territorial i Obres Públiques (2001–2003), i portaveu del Govern de la Generalitat (2002–2003).

Artur Mas el va nomenar membre del seu primer Govern ocupant la direcció de la Conselleria d'Interior, que assumí el 29 de desembre de 2010.

Esfondrament del Carmel

Felip Puig fou relacionat directament amb l'esfondrament del túnel de metro del Carmel del 27 de gener de 2005, fet que es va produir al poc temps d'haver entrat el govern de Pasqual Maragall, ja que l'adjudicació de les obres s'havia decidit sota la seva direcció a la Conselleria de Política Territorial i Obres Públiques.

L'afer del "3%" que era UN 20%

Puig, que va arribar a copar fins a 41 càrrecs, va estar al centre de la tempesta política generada pel president Pasqual Maragall a l'hemicicle el març del 2005, quan aquest va denunciar que el problema de CiU "era el 3%". La xifra es referia al presumpte cobrament de comissions il•legals a ADIGSA, que depenia del departament controlat per Puig. Puig no està imputat, tot i que sí ho estan càrrecs de la seva confiança, en un procés en què els constructors han declarat que la trama corrupta va arribar a tarifar comissions de fins al 20%.

Càrrega policial a plaça de Catalunya

Arran de l'elecció d'Artur Mas com a president de la Generalitat de Catalunya, Puig fou nomenat conseller d'Interior a principis del 2011. Una de les primeres actuacions notòries com a conseller responsable de les actuacions dels Mossos d'Esquadra va ser la càrrega policial el matí del divendres 27 de maig del 2011 contra la "protesta dels indignats" que estaven acampats a la plaça de Catalunya des d'abans de les eleccions municipals del dia 22, quan les forces policials van carregar contra els acampats reunits.

L'argument utilitzat per Felip Puig era facilitar la neteja de la plaça d'objectes inflamables i contundents per evitar possibles interaccions perjudicials durant les possibles celebracions a la propera Rambla de Canaletes si el Barça guanyava la final de la Lliga de Campions del dissabte 28, ja que els acampats impedien, tot i que de manera pacífica, la sortida dels camions de neteja.

El resultat final de la operació va resultar en 84 acampats i 37 mossos ferits i hi van participar durant més de sis hores 300 mossos antiavalots i 100 guàrdies urbans. Un cop desallotjats, els serveis de neteja municipals s'emportaren i destrosaren tot el material informàtic, menjar i tendes i 'netejaren la plaça' que va estar reocupada prosseguint amb l'acampada. Al vespre, plaça de Catalunya, centre neuràlgic de les protestes, es va emplenar més que mai per celebrar una assemblea i la cassolada.

Els portaveus parlamentaris del PPC, ICV, ERC, PSC i SI van reclamar que el conseller donés explicacions sobre l'actuació al Parlament de Catalunya i el Síndic de Greuges obrí d'ofici una investigació. Més de 75.000 persones van demanar la seva dimissió "fulminant" a través de la xarxa, que es va omplir de fotografies i vídeos que mostraven la brutalitat de la càrrega policial. El 29 de maig, l'Acampada Sol de Madrid va decidir denunciar Puig per la violència de l'actuació policial.

El senyor de la bombolla immobiliària que no existia
Felip Puig, amb l'estreta col.laboració de Narcís Serra, forma part de la creació de la Gran Bombolla Immobiliària, sobre la qual va informar des del seu càrrec a la Generalitat "que no existia". A hores d'ara de la crisi, les paraules de dos membres destacats del neoliberalisme feixista queden retratats amb la seva 'gran visió economico-política'. Deien Puig (CiU) i Enrique Lacalle (PP) el 2002:

Puig diu que la pujada de l'habitatge és excessiva però que no hi ha bombolla immobiliària

A la primera jornada de la sisena edició del Saló Internacional Immobiliari Meeting Point, que es va inaugurar ahir, el conseller d'Obres Públiques de la Generalitat, Felip Puig, va afirmar que "no es pot parlar de bombolla immobiliària, però els preus estan pujant d'una manera excessiva'.

En aquesta última apreciació va coincidir el president del saló, Enrique Lacalle (PP), que ha assenyalat que "seria desitjable un refredament dels preus 'al sector, tot i que, segons va dir, té" bona salut'. L'esdeveniment va ser inaugurat ahir amb la presència dels 'ducs de Palma'.

Felip Puig va denunciar 'un excessiu escalfament dels preus, tant en els solars com als pisos', que obliga 'que les famílies cada vegada hagin de fer un esforç més gran per comprar un habitatge'. 'Alguns plans s'estan accelerant i van més de pressa, quan són projectes que requeririen un procés de maduració més lent', ha lamentat el conseller de Política Territorial i Obres Públiques.

Puig va reconèixer que la pujada de preus en el sector de l'habitatge 'és molt alta tant en els solars com en el valor final de l'habitatge i encara que sempre s'ha de ser prudent en la intervenció pública en aquests sectors, alguna cosa es pot fer'.

Lacalle, ha assegurat que 'el sector necessita un refredament' de preus 'per continuar sent punter'. El president de Barcelona Meeting Point ha indicat que el sector immobiliari 'està en un bon moment "perquè actua com a' refugi 'd'estalvis de ciutadans i beneficis d'empreses que no inverteixen en borsa a causa de les fluctuacions dels mercats de capitals. Segons l'opinió de Lacalle, el sector immobiliari "no defrauda ni a curt ni a llarg termini 'i' potser ara es doni una estabilitat de preus perquè estan molt alts, pràcticament s'han doblat en els últims cinc anys'.

Res del que van dir els 'experts governants' es va fer ni es va complir, més aviat tot el contrari, ja que des de les seves posicions en les caixes d'estalvi van continuar espoliant els diners públics en una festa de corrupció i impunitat avui evidents i alhora impunes.

És obligat recordar la implicació d'un dels seus subordinats i amics de Partit, a part dels mestres Prenafeta i Macià Alavedra, en el Cas Pretòria de corrupció amb el PSC:

"Curiosament, l'any 2006 el cap de planificació urbanística d'Arenys era Genís Carbó, que havia estat alt càrrec de CiU al Govern de la Generalitat entre 1996 i 2004, quan va arribar el Tripartit. Carbó ocupava el càrrec de cap de Planificació Territorial del departament de Política Territorial i Obres Públiques, que estava dirigit per Felip Puig.

Segons la interlocutòria de Baltasar Garzón, l'empresa GCB Assessorament Urbanístic i Projectes, de la qual és soci Genís Carbó, va cobrar 244.011 euros de Niesma el 13 d'octubre del 2005. Segons l'exalt càrrec del Govern, aquests diners va ser ingressat a la seva empresa per ser els "honoraris professionals" del treball d'assessorament realitzat en una operació en Andreu de Llavaneres, un dels ajuntaments on més ha treballat la trama vinculada a l'Operació Pretòria.

L'operació en qüestió va consistir en que Luis García havia comprat uns terrenys el 2003, pels quals va pagar 3,2 milions. El 2004, va adquirir altres adjacents per 1,5 milions i el març del 2005 els va vendre en el seu conjunt per 9,7 milions, amb uns guanys de 4 milions d'euros".

També Amnistia Internacional fa pocs dies ha criticat durament la repressió de Felip Puig contra els moviments ciutadans, així com el TS l'amonestà per limitar i coartar el dret de manifestació. Però ningú, dins de CiU, s'atreveix a enfrentar-se al 'capitá collons' o la 'sota -la 'puta' en l'argot dels jugadors- d'en Mas'. Puig té la paella -i la porra- pel manec.