Enllaç de la web del sindicat   www.uspac.cat

Total de visualitzacions de pàgina:

divendres, 17 de febrer de 2012

Retallada d'un 3% més a la paga de juny

Un 3 % de tot l'any però comprimit en la paga al juny

Salut i ànims

PD: Mentrestant altres menjaran llobarro

Barcelona

La Generalitat retallarà un 3% més el sou dels treballadors públics

Redacció Actualitzat a les 12:38 h 17/02/2012
Més retallades al sector públic. La Generalitat ha traslladat als sindicats de la funció pública que pretén rebaixar un 3% el sou dels treballadors directes de l'administració, així com els de les empreses i organismes que en depenen. La reducció s'aplicarà íntegrament a la nòmina de juny. Així ho han explicat els representants dels treballadors, que s'han reunit amb el govern català per tractar noves mesures d'austeritat.
Els sindicats han abandonat la reunió amb els representants de la Generalitat indignats després de rebre la notícia. Les centrals sindicals catalanes han rebutjat la mesura, consideren que les converses amb l'administració entren en un recés indefinit i anuncien mobilitzacions.

En la reunió, la Generalitat ha reconegut als sindicats que hi podrien haver noves rebaixes més endavant

En la nòmina del juny
Aquesta reducció es materialitzarà com norma general de manera íntegra en la paga extra de juny, ja que la Generalitat no té competències per rebaixar el sou mensual dels funcionaris. Alguns col·lectius, com els docents i els funcionaris de presons, podrien aplicar-la en un altre moment de l'any, segons que han informat els tres sindicats representats a la taula general de la funció publica, CCOO, UGT i IAC.

Els sindicats calculen que la reducció real dels salaris dels treballadors públics serà d'un mínim d'un 7%, sumant l'eliminació dels complements econòmics que preveu la llei d'acompanyament dels pressupostos catalans per al 2012, pendent d'aprovar al Parlament.

Un dels col·lectius més afectats és el dels interins que veuran com aquest 3% se suma a la rebaixa que ja se'ls aplica de jornada i sou d'un 15%.

El 2010 els treballadors públics ja van patir una retallada al sou d'un 5%.