Enllaç de la web del sindicat   www.uspac.cat

Total de visualitzacions de pàgina:

diumenge, 23 de setembre de 2012

La veritat del FAS


LA VERITAT DEL FAS

Benvolguts/des  companys/es,

      Hem rebut, finalment, la notícia oficial de l’abonament, a les persones beneficiàries, de les quantitats que l’administració tenia pendents en concepte d’ajuts del Fons Social del CME.

Aquest fet ens omple de goig, ja que era una reivindicació comuna  des de feia molt de temps. Tots sabem que els imports pendents de pagament es corresponien a la convocatòria de l’any 2010. A la fi, l’administració s’ha dignat a complir amb la seva obligació, tot i que amb un retard més que considerable.

Ara, si més no, toca deixar palès com, perquè i de quina manera s’ha aconseguit el nostre propòsit.

És innegable el fet que la resta de forces sindicals han realitzat gestions  per tal de reclamar el que se’ns devia i és per això que no li trèiem mèrit i els estem molt d’agraïts per la seva tasca. Sense entrar a valorar qui ha fet més o menys envers aquest objectiu.  No obstant això, USPAC no s’ha mantingut al marge en cap moment i han estat moltes i diverses les accions encaminades a aquesta fita.

Fins aquí tot correcte. El problema és que un cop es va resoldre la convocatòria d’ajuts ens trobàvem en “stand by”, ja que el Departament d’Interior manifestava que ja havia donat trasllat de la relació de persones beneficiàries a l’òrgan pagador i semblava que aquí es donava per finalitzada la lluita i havíem de resignar-nos a esperar “in eternum” l’ansiat pagament.

Bé doncs, és en aquest punt en què USPAC, veient la manca de decisió i immobilisme per part de la resta de sindicats, es decideix a moure fitxa i presentar un escrit de reclamació a l´Hble. Conseller del Departament d’economia i Coneixement  Sr. Mas-Colell, ja que enteníem que al ser-ne el titular i màxim responsable, havia de ser ell l’encarregat d’ordenar el pagament a l’òrgan pagador depenent d’aquest Departament, és a dir, la Secretaria d’economia i Finances.

Arribats a aquest punt, en data 16/09/2012, USPAC va publicar a la seva pàgina web i al blog del JR, l’escrit que adreçàvem al Sr. Mas-Colell en reclamació del FAS, tot i que ho teníem redactat des de dies enrere. Anunciant alhora que ho presentaríem al registre a l’endemà dia 17/09/2012 i aprofitaríem a fer unes accions reivindicatives davant la seu del Departament d’interior. Com en acabar va ser.

Però ves per on, quina va ser la nostra sorpresa, que ens trobem que al matí del mateix dilluns 17/09/2012, el sindicat SME-CCOO treu un comunicat dient que presentarà aquell mateix dia un escrit de reclamació del FAS, precisament adreçat al Sr. Mas-Colell, i en la nostra mateix línia.

Això té un nom. Que cadascú tregui les seves pròpies conclusions.             

El que resulta, si més no més lamentable, és que SME-CCOO nega aquest fet manifest i lluny de reconèixer que si bé la idea va sorgir d´USPAC, el que pretenien era sumar esforços amb la mateixa finalitat, determinats dirigents d’aquest sindicat es permeten acusar-nos de mentiders.

Des d’USPAC volem agrair a SME-CCOO el detall de presentar aquest escrit seguint la nostra estela, però en cap cas podem permetre que es falti a la veritat.

      Al poc temps de finalitzar l’acte reivindicatiu davant el Dep. d’interior, USPAC va rebre una trucada telefònica per part d’un responsable d’interior comunicant-nos que es pagaria el FAS abans del dia 30 de setembre. És del tot evident que, a no ser que es cregui en les casualitats o en els reis mags, el nostre escrit i la nostra acció reivindicativa  on es van cridar consignes com EL FONS D´ACCIÓ SOCIAL , EN LLOBARROS S´HAN GASTAT” i “NO A LA PRIVATITZACIÓ DELS SERVEIS PÚBLICS” i a on es va realitzar una cursa de 10 Km. pels voltants del Departament, van tenir alguna cosa a veure.

Qui hagi tingut l’oportunitat de llegir l’escrit de reclamació, observarà que a diferència d’altres, nosaltres, al no tenir cap lligam amb l’administració ja que no els devem res, vam posar contra les cordes a l’administració i per aquest motiu van preferir pagar d’immediat que haver de donar explicacions davant l’opinió pública i el mateix Parlament per una presumpta desviació pressupostària.

    Ara bé, aquí no s’acaba la cosa, el dia 19/09/2012, el sindicat SAP-UGT va anunciar que “gràcies a les seves recents gestions” (no diuen quines) el dia 20/09/2012 es pagaria el FAS, com efectivament ha succeït afortunadament. D’aquesta manera qui no sàpiga com van anar les coses, pot pensar que gràcies a SAP-UGT s’ha pogut aconseguir l’objectiu desitjat.

Sembla que la casa ha donat l’exclusiva a SAP-UGT com a pagament pel seu silenci durant tot aquest temps de lluita i així poder presentar-se com allò que en honor a la veritat no són.

Catalunya, 20 de setembre de 2012

MOSSOS EN LLUITA!!!

LA POLICIA DEL POBLE I PEL POBLE DE CATALUNYA

PER UNA SEGURETAT PÚBLICA DE QUALITAT !!!

Unió Sindical de la Policia Autonòmica de Catalunya
Apartat de Correus 9222, 08080 Barcelona (Catalunya)
Pàgina web: http://www.uspac.cat/
Correu electrònic:  uspac2010@gmail.com i uspac@uspac.cat