Enllaç de la web del sindicat   www.uspac.cat

Total de visualitzacions de pàgina:

dilluns, 29 d’octubre de 2012

Contunuem llençant els diners

http://noticies.sirius.cat/2012/10/mas-amplia-les-subvencions-la-seva.html
Mas amplia les subvencions a la seva premsa en 666.000 € fins a 1,9 milions el 2012

Els mitjans de comunicació de la dreta catalana es van repartir durant l'any 2010 més de deu milions d'euros en subvencions procedents de la Conselleria de Cultura de la Generalitat. El departament autonòmic de Presidència ha ampliat enguany la dotació pressupostària destinada a les subvencions per a les empreses periodístiques privades editores de premsa en suport paper corresponent a l'any 2012.

En una resolució (PRE/2179/2012, de 18 d'octubre) publicada aquest dijous al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC), signada pel portaveu en funcions del Govern autonòmic, Francesc Homs (CiU), l'Administració autonòmica àmplia en 666.000 euros la dotació econòmica màxima de les subvencions que es van convocar el passat mes de juny i que, ja llavors, ascendien a 1.270.979 euros.
Per tant, la quantitat que només des de la Presidència de la Generalitat es destinarà a càrrec del pressupost autonòmic de 2012 a la premsa privada en paper és de 1.936.979 euros.

El grup Godó, el gran afortunat
Les quantitats lliurades per l'Executiu autonòmic als mitjans de comunicació en els últims anys és inabastable i difícil de quantificar en la seva totalitat. A tall d'exemple, l'any 2010, i únicament des de la Conselleria de Cultura, la Generalitat va atorgar subvencions directes als diaris impresos per més de deu milions d'euros amb l'única condició d'estar escrits en català.

A aquests s'hi han de sumar més de tres milions d'euros per als mitjans digitals i altres 2,8 milions d'euros per les ràdios i les televisions. El 2011, només des del departament autonòmic de la Presidència, els diaris van rebre 2,1 milions en subsidis.

No obstant això, sobresurt per sobre de tots el cas del grup Godó -8tv, La Vanguardia ...- que, des de setembre de 2011, ha rebut més de nou milions d'euros en ajudes de tot tipus de CiU, principalment en subvencions directes i publicitat institucional, però també a través de subscripcions de les conselleries i altres ens autonòmics i municipals. Una ajuda que per Homs, preguntat per això, considera que és "raonable".

El Govern regala 8 milions al Grup Godó en un any i mig

Dimarts, de juny 26, 2012: El Govern d'Artur Mas i CiU ja ha atorgat més de 8 milions d'euros al Grup del comte Godó en només un any i mig de mandat després que el Departament de Presidència destinés ahir una subvenció plurianual de 5,5 milions al seu pamflet La Vanguardia.

Catalunya no és una nació: és una subvenció!
Jaume Reixach: Hores abans que entrés en vigor la vergonyosa taxa de l'euro per recepta, que penalitza a Catalunya la desgràcia d'estar malalt, el DOGC feia pública la llista de "subvencions i transferències excloses de concurrència pública" que el Departament de Presidència de la Generalitat va atorgar l'any passat. En total, són 12'6 milions d'euros (per entendre'ns, 2.000 milions de pessetes) que el conseller Quico Homs ha repartit discrecionalment des del Palau de la plaça de Sant Jaume.

Per saber com "pensa" i com "opera" la Presidència de la Generalitat és molt interessant analitzar la relació d'aquestes 63 subvencions atorgades, doncs és una radiografia que ens delata per qui estem governats i quins criteris els guien.

Encapçalant el "rànking" de les subvencions de Presidència hi tenim l'empresa Cre-a Impresiones de Catalunya SL, del Grup Godó, que s'emporta 5'5 milions d'euros (el 45% del "sarró" d'en Quico Homs). 'Cre-a' és la impremta de "La Vanguardia" i els seus treballadors acaben de fer 10 dies de vaga perquè l'empresa els vol imposar un ERO per fer-ne fora 29 i, a sobre, una reducció del 25% del salari.
Aquests 5'5 milions d'euros se sumen als 1'45 milions d'euros que, en la convocatòria d'ajuts als mitjans de comunicació, va atorgar Presidència de la Generalitat a diverses empreses del Grup Godó i als dos milions d'euros que la filial Publipress SL va rebre en concepte de conveni publicitari. En total, doncs, i només pel que coneixem a través del DOGC, a l'any 2011 el comte de Godó va rebre subvencions del conseller Quicu Homs per 8'95 milions d'euros. A banda, hi ha els milers d'exemplars que "La Vanguardia" reparteix gratuïtament a hospitals, ambulatoris, universitats, transports públics, zoo, Tibidabo... i que "algú" deu pagar.