Enllaç de la web del sindicat   www.uspac.cat

Total de visualitzacions de pàgina:

divendres, 19 d’octubre de 2012

E-Notícies Declaracions del Puig i resposta dels Mossos

http://politica.e-noticies.cat/un-sindicat-policial-insta-puig-a-fer-front-als-tancs-69199.html
Un sindicat policial insta Puig a "fer front als tancs"

"Miri darrere seu perquè potser estarà sol i no l’acompanyarem els Mossos"

El Sindicat de Policies de Catalunya (SPC) ha demanat als polítics que no s'utilitzi el cos per fer “propaganda política”. El sindicat policial ha volgut deixar clar en un comunicat que l'“obediència deguda” no pot emparar ordres contràries “a la Constitució o a les lleis”.

Després que el conseller d'Interior, Felip Puig, afirmés que els Mossos “estaran al servei del país i de les seves institucions”, el sindicat ha reclamat que no s'utilitzi el cos policial “per fer propaganda política”.

L'SPC ha recordat “als polítics i especialment aquells que són responsables de governar i resoldre els problemes dels ciutadans”, que els agents de la Policia de la Generalitat estan “al servei del país i de tots els ciutadans i ciutadanes”.

El sindicat dels Mossos ha afegit que el cos està obligat a actuar “en compliment de llurs funcions, amb absoluta neutralitat política i imparcialitat”. Per això, ha advertit que “l'obediència deguda no pot emparar ordres que comportin l'execució d'actes que constitueixin manifestament delicte o que siguin contraris a la Constitució a a les lleis”. “No som l'exèrcit d'un país”, sinó “la policia al servei de la ciutadania”, ha sentenciat.
 
També el sindicat USPAC admet que "ens sobta aquesta demanda que fa sobre que els Mossos hem d’ajudar en l’autodeterminació del País". "Vostè que no ens ha dotat ni amb els mínims mitjans de seguretat, (tot i que estant a l’oposició ho criticaven de l’anterior Govern) vol que l’ajudem ara? Vostè que ens ha retallat el que no està escrit, demana ara l’ajuda dels Mossos?", pregunten.

"Si hi ha una situació de conflicte territorial, defensarem la població catalana que és la nostra feina, serem al costat del poble tal com pertoca i és la nostra obligació, però no ens demani que ens posicionem políticament perquè dins del cos hi ha tants posicionaments diferents com persones hi som", afegeixen.

"La utilització de la policia en aquest país, ja és un fet massa normal, però ens continua sobtant amb la barra amb la que es fa tot sovint. Quan vagi vostè a fer front als tancs de l’exèrcit (perquè entenc que anirà al davant nostre, oi?) miri darrere seu perquè potser estarà sol i no l’acompanyarem els Mossos", conclouen.