Enllaç de la web del sindicat   www.uspac.cat

Total de visualitzacions de pàgina:

dijous, 18 d’octubre de 2012

Els alts comandaments a prop de casa seva? la resta no hi tenen dret?

No us ho perdeu; els comandaments prop de casa i els Mossos??

Sense concurs i molts a més de 100 Km de casa seva. No tenen dret a aproprar-se també al seu domicili?

http://www.elperiodico.cat/ca/noticias/politica/puig-apella-mossos-cas-conflicte-amb-espanya-2228719

Puig apel·la a la legalitat dels Mossos en cas de conflicte amb Espanya

Defensa que el cos estarà "al servei del país i les seves institucions" en cas de conflicte entre la legalitat jurídica i democràtica

ACN / Sabadell
El conseller d'Interior, Felip Puig, ha definit aquest dijous els Mossos com una "estructura d'Estat" que, "en moments de canvis substancials com l'actual", aporta seguretat al país . Segons el conseller, "en situacions d'incertesa, el ciutadà busca punts de referència i seguretat, i la policia ho és". Puig ha assistit, aquest dimecres, al primer congrés del Sindicat de Comandaments de Mossos d'Esquadra (SICME), on s'han aprovat els estatuts i s'han elegit els càrrecs de l'ens. Un dels punts de discussió ha estat la possibilitat que els alts comandaments puguin exercir a prop del seu domicili habitual, una opció que veuen positiva perquè "millora la qualitat del servei gràcies al coneixement del territori".
     
Felip Puig, a la Generalitat, el juliol passat.
Felip Puig, a la Generalitat, el juliol passat      

Puig ha demanat respecte per la legalitat i ha assenyalat que, en aquest context de canvi, "hi podrà haver moments que hi hagi gent que vulgui contraposar una legalitat jurídica a una legalitat democràtica". En aquesta tessitura, Puig s'ha mostrat convençut que els Mossos "estaran al servei del país i de les seves institucions".

Situacions difícils

Puig ha fet aquestes declaracions durant el primer congrés del Sindicat de Comandaments de Mossos (SICME). En l'acte, també hi ha participat l'expresident de la Generalitat, Jordi Pujol. Durant la seva intervenció, Pujol ha assenyalat que, "avui dia, fer de policia és difícil perquè l'agent està al carrer davant de moltes situacions que no són fàcils com manifestacions o concentracions". En aquest sentit, l'expresident ha dit que, "a vegades, s'ha d'actuar amb mètodes, no dic violents, però sí contundents". Segons Pujol, "o s'actua proporcionadament a la situació amb què un agent s'enfronta o l'altra opció, és no fer res".

Per Pujol, "s'han de fer les coses bé perquè se'ns valori com a policia dins i fora de Catalunya". I en aquest sentit, ha afegit que "és necessari que la policia sigui un referent a Catalunya".

El sindicat SICME es va crear fa tres anys i reuneix les escales executiva i superior del cos dels Mossos d'Esquadra: inspectors, intendents i comissaris. En aquests moments el sindicat compta amb un total de 148 afiliats, que suposa més del 75% dels membres de les tres categories. A més, també té representació de les dues escales al Consell de la Policia des de les últimes edicions.