Enllaç de la web del sindicat   www.uspac.cat

Total de visualitzacions de pàgina:

dimecres, 17 d’octubre de 2012

La Genialitat de Catalunya

En què quedaran les multes per consum o tinença en via pública ? possiblement, en no res. Això si, els pares del menor potser aniran a votar a les eleccions.

http://www.europapress.cat/societat/noticia-generalitat-promou-deixar-multar-els-menors-enxampats-amb-drogues-carrer-20120811114539.html

La Conselleria de Salut de la Generalitat promou la instauració d'un programa educatiu, en lloc de multes.
Es tracta dels casos de menors sorpresos al carrer consumint drogues o en possessió de substàncies il·lícites en el marc d'un protocol difós entre tots els ajuntaments.
Així ho ha explicat a Europa Press el sotsdirector general de Drogodependències de l'Agència de Salut Pública de Catalunya, Joan Colom, qui ha assenyalat que actualment "la llei de seguretat ciutadana permet sancionar aquests joves amb 300 euros o bé fer una activitat educativa o terapèutica".
Ara la Generalitat vol generalitzar, mitjançant la 'Guia de recomanacions per a la implementació del protocol de prevenció de drogues alternativa a la sanció administrativa', unes pautes comunes als ajuntaments per incentivar precisament les mesures pedagògiques, ha afegit.
Les mesures educatives deuen "permetre treballar correctament amb els pares en una atenció coherent" per augmentar el coneixement i la capacitat crítica del menor, argumenta Colom, que va presentar l'esmentada guia a la reunió de la Comissió Interdepartamental de Drogues que es va fer el passat 10 de juliol.
L'objectiu últim de la mesura passa per "disminuir els riscos associats al consum de drogues", segons Colom, qui s'ha mostrat a favor d'aquesta metodologia per sobre de les sancions.
Un total de 782 menors denunciats per possessió o consum droga a Barcelona van seguir el 2010 el Programa d'atenció psicoeducativa de l'Agència de Salut Pública de Barcelona, fet que suposa un 80% del total de denunciats --1.323-- entre aquest any i l'anterior.
A més, la Guàrdia Urbana i els Mossos d'Esquadra van lliurar 717 menors als seus pares des del 2008 fins al 2011 per consumir alcohol i substàncies estupefaents, com a fruit del dispositiu 'Cel Obert' de vigilància de parcs del districte de l'Eixample.
Des del començament de l'operació es van imposar 1.428 denúncies per consum o possessió d'estupefaents --286 a menors-- i 627 per ingerir alcohol --55 a menors--, el que significa un 16,6% de les realitzades a joves de menys de 18 anys.