Enllaç de la web del sindicat   www.uspac.cat

Total de visualitzacions de pàgina:

dimecres, 24 d’octubre de 2012

Proper conseller ?

24/10/2012     http://www.eltriangle.eu/cat/notices/2012/10/quico_homs_torna_a_sospirar_per_la_conselleria_d_interior_32178.php
Francesc_Homs
Quico Homs torna a sospirar per la conselleria d’Interior
Si torna ser president, Artur Mas estaria obligat a renovar el seu govern a fons per evitar que l’opinió pública seguís associant-lo a les retallades
Quico Homs [a la imatge], secretari general de la Presidència i portaveu del govern de la Generalitat, ha renunciat a anar a les llistes electorals de CiU, a petició pròpia, un gest que el president Artur Mas ha qualificat de «generós», tot i que alguns dels seus detractors dins de Convergència (CDC) apunten que es tractaria d’una generositat «calculada» o «interessada»: no queda gens bé que un secretari general vagi en una millor posició a les llistes que els actuals consellers del govern, però, per altra banda, Quico Homs tampoc volia veure’s relegat, com Germà Gordó, el secretari del Govern, que va en el número 16, sobretot quan sospira per la conselleria d’Interior si Artur Mas es manté com a president després de les eleccions del 25 de novembre.
Fa dos anys, Quico Homs també sonava com a conseller d’Interior, fins al punt que s’havia empollat aquesta matèria i tenia el seu propi equip per desembarcar al capdavant dels Mossos d’Esquadra, però, finalment, Artur Mas es va decantar per Felip Puig, al qual ara bona part dels seus coreligionaris tornen a donar per «amortitzat». Felip Puig ni tan sols va aconseguir imposar com a número dos el seu amic Xavier Crespo, exalcalde de Lloret de Mar, esquitxat per un escàndol sanitari, que sorprenentment repeteix en la llista de CiU. Felip Puig també va a la llista, en el número cinc, quan en les eleccions del 2010 anava en el quatre, però això no li garanteix continuar com a titular d’Interior.

Les llistes de CiU són continuistes, hi ha els mateixos noms, encara que uns pugin i, el altres, perdin posicions. Per aquest motiu, fonts del consell nacional convergent apunten que, en el cas que Artur Mas estigui en condicions de formar govern després del 25-N, estarà obligat a renovar-lo de cap a peus perquè l’opinió pública no continuï associant-lo amb les retallades, sinó amb l’executiu que ha de conduir Catalunya a la seva sobirania nacional. Això no vol dir que canviï tots els consellers, però sí que faci una renovació a fons: uns canviaran de departament i, altres, sobretot els més «retalladors», se sacrificarien pel nou projecte d’Artur Mas.

En aquest context, Artur Mas cridaria Quico Homs a més altes responsabilitats, com a titular d’Interior, però l’operació te una complicació: Homs compta amb importants crítics dins de la direcció del partit, entre els quals hi ha diversos excompanys del pinyol convergent.