Enllaç de la web del sindicat   www.uspac.cat

Total de visualitzacions de pàgina:

dijous, 25 d’octubre de 2012

Revista "Cafè amb llet"


Vídeo: http://www.youtube.com/watch?v=wNNawj7MMVo

24/10/2012
Sin título
'Cafè amb llet' haurà de pagar 10.000 euros a Josep M. Via
Redacció
Els editors de la revista 'Cafè amb llet', Albano Dante i Marta Sibina, han estat condemnats a pagar una indemnització de 10.000 euros a Josep Maria Via, president del consell rector de l'Hospital del Mar, per acusar-lo en un vídeo d'“enriquir-se a costa d'enfonsar la sanitat catalana”. Segons el Jutjat de Primera Instància número 37 de Barcelona, considera que la revista no ha demostrat les acusacions. Dante i Sibina es van queixar que durant el judici no se'ls va deixar parlar.

La jutge Maria Millán Gisbert creu que bona part de les expressions utilitzades en el vídeo són opinions i no van més enllà “de l'estricte exercici de la llibertat d'expressió”. No obstant, creu que l'acusació d'enriquir-se a costa de la sanitat pública “no pot considerar-se una opinió, sinó que és una atribució de fets que no estaria emparada per la llibertat d'expressió, sinó pel dret a la informació”.

La sentència obliga a la revista 'Cafè amb llet' a retirar els vídeos, penjats al seu web i a Youtube, i a publicar la sentència a la revista. Els editors de la revista subratllen que en el vídeo no se l'acusa de cap delicte sinó que es parla d'un article seu a El País. Al web de 'Cafè amb llet', Dante i Sibina expliquen que han estat condemnats i recorden alguns presumptes irregularitats comeses en la sanitat catalana.