Enllaç de la web del sindicat   www.uspac.cat

Total de visualitzacions de pàgina:

dijous, 11 d’octubre de 2012

S'escapen de fer públics els sous dels alts càrrecs

Perquè són les Lleis? Per NO complir-les, ni les mocions del Parlament, ni el que no vulguin...

Excusa: avançament eleccions
RESULTAT = JA NO CAL DONAR COMPTES

Unió Sindical de la Policia Autonòmica de Catalunya

Sense títol
L’avançament electoral permet seguir tapant els sous dels alts càrrecs
El 26 d’abril, el Parlament va aprovar una moció d’obligat compliment que implicava portar a terme aquesta mesura de transparència
L’avançament de les eleccions ha permès que Artur Mas deixi en paper mullat la moció del Parlament, aprovada per unanimitat de tots els grups el passat mes d’abril, que instava el Govern a fer públiques les retribucions de tots els alts càrrecs, així com el procediment seguit per la seva elecció. La moció, promoguda pel PP, es va aprovar el 26 d’abril, amb els vots de la resta de grups parlamentaris, entre els quals CiU, la qual, davant l’evidència que s’anava a quedar en minoria, va preferir afegir-se al carro a canvi de poder introduir algunes esmenes al text presentat pel diputat popular Santi Rodríguez, com també va fer ICV.

Mitjançant la moció, el Parlament exigia que es publiquessin les retribucions (salaris i complements) del Govern, dels alts càrrecs i assimilats i dels òrgans de direcció i administració de les entitats públiques de Catalunya. A la vegada, el text aprovat obligava que les retribucions dels màxims responsables, directius i membres del consell d’administració d’empreses públiques, agències, fundacions i consorcis s’incloguessin a la memòria d’activitats de l’entitat corresponent. La moció també instava a fer públics els procediments de nomenament i contratació del Govern, alts càrrecs, directius i membres dels òrgans d’administració i participació d’empreses públiques, agències, fundacions i consorcis, així com òrgans de direcció i administració d’entitats públiques de Catalunya.

El Govern té un termini de 4 mesos per retre comptes sobre una moció, que és d’obligat compliment. Aquest termini, doncs, s’acabava el 26 de setembre (l’agost no és hàbil), però no s’ha fet res ni es farà amb l’excusa de l’avançament de les eleccions. Tampoc és segur que aquesta mesura de transparència i higiene democràtica es torni a aprovar la propera legislatura; en tot cas, un escenari de govern amb majoria absoluta ho posaria molt difícil.