Enllaç de la web del sindicat   www.uspac.cat

Total de visualitzacions de pàgina:

divendres, 9 de novembre de 2012

Es busquen, s'han perdut aquests tipus de sindicats: hi ha recompensa a qui en sàpiga on trobar-los

I els nostres sindicats? ON SON ? Quants dels sindicats, a dia d'avui, estan denunciant les mancances que tenim?,

Tant de bo, al CME féssin el mateix que als altres cossos.

http://www.eltriangle.eu/cat/notices/2012/11/els_sindicats_de_bombers_denuncien_una_gestio_deplorable_de_puig_32420.php

Sense títol
Els sindicats de Bombers denuncien una gestió “deplorable” de Puig
Consideren que el servei d'emergències s'ha polititzat "més que mai" i critiquen un malbaratament de recursos amb una contractació excessiva d'helicòpters. Pel que fa als tràgics incendis de l'Empordà, lamenten que es va activar tard el protocol d'emergències, que va disminuir els recursos disponibles
Balanç demolidor dels sindicats de Bombers de la gestió de Felip Puig a la conselleria d’Interior. La roda de premsa, en què han participat representants de CCOO, UGT i Catac, ha servit per repassar els dos anys del dirigent convergent al capdavant del departament i per donar la seva versió sobre l’operatiu que es va portar a terme en els incendis de l’Empordà del juliol. Segons els representants dels treballadors, la gestió de Puig ha estat “deplorable”, ja que “ha polititzat més que mai” el servei públic d’emergències. “S’havia fet abans, però ningú havia arribat tan lluny”, ha denunciat el sindicalista Miquel Trujillo.

Aportant exemple del que consideren una praxis deficient, els sindicats han criticat com la mala gestió dels mitjans aeris, de la contractació d’auxiliars de bombers i la nul·la aplicació de les mesures que es van acordar després del fatídic incendi d’Horta de Sant Joan de 2009, en què cinc bombers van perdre la vida. Els representants dels treballadors han denunciat que la conselleria ha contractat de nou 11 helicòpters Bombarder per 150 hores de vol quan, segons ells, només calen 75 hores per aparell. Tenint en compte que el cost de cada aparell és de 450.000 euros per campanya, queda clar que el malbaratament de recursos, sempre segons la versió sindical, és flagrant.

Crítiques pels focs de l’Empordà
Pel que fa als incendis que a final de juliol van cremar gairebé 14.000 hectàrees i van provocar la mort de tres persones, els membres de CCOO, UGT i Catac han denunciat que l'activació del protocol intern d'emergències del cos al nivell "M-2" no es va fer fins a les nou del matí del dia 23 de juliol, i no a les nou del vespre del dia abans, tal com va assegurar en la seva compareixença parlamentària Felip Puig. L’activació al vespre hauria dotat d'un 50% més d'efectius sobre el terreny "12 hores abans". El delegat Víctor Fernàndez ha explicat que és raonable que en un foc d'aquestes dimensions hi hagi "descontrol" però no que arribin tard les dotacions necessàries. A banda, han lamentat, abans de començar la campanya s'havien acordat unes mesures organitzatives que haguessin garantit la prevalença de set columnes mòbils -una vintena de professionals distribuïts en vehicles pesats i lleugers- repartides per tot el territori i de 35 dotacions susceptibles de ser activades en l'espai de temps d'una hora. "Però no s'han aplicat", ha denunciat el sindicalista Miquel Trujillo.