Enllaç de la web del sindicat   www.uspac.cat

Total de visualitzacions de pàgina:

dijous, 8 de novembre de 2012

La Generalitat va afavorir la contractació de la cunyada de Felip Puig

http://noticies.sirius.cat/2012/11/la-generalitat-va-afavorir-la.html

http://www.eltriangle.eu/cat/notices/2012/11/una_jutgessa_sentencia_que_la_generalitat_va_afavorir_la_contractacio_de_la_cunyada_de_felip_puig_32408.php

La Generalitat va afavorir la contractació de la cunyada de Felip Puig

La magistrada del jutjat contenciós administratiu número 7 de Barcelona ha conclòs que el Gabinet Jurídic va exigir uns requisits inferiors als reglamentaris per possibilitar la contractació de Núria Olivella (foto), que mai hauria d’haver ocupat el càrrec d’Advocada de la Generalitat.
La magistrada del jutjat contenciós administratiu número 7 de Barcelona ha sentenciat dimecres que el Gabinet Jurídic de la Generalitat de Catalunya [a la imatge] no va exigir els requisits que marca el reglament quan va publicar el concurs per a Advocat de la Generalitat que va guanyar Núria Olivella, cunyada del conseller d’Interior Felip Puig.
La sentència, segons avança La Ser, assegura que la principal exigència per a un càrrec d’aquest tipus és ser funcionari del cos superior, és a dir, de categoria A, però en el concurs que Olivella va guanyar tan sols es va exigir que fos personal de l’administració, que tingués la carrera de dret i el nivell C de català. I afegeix que en situació d’urgència si que es podrien haver rebaixat les condicions, però que aquest no és el cas de la contractació d’Olivella, que és la dona d’Oriol Puig, director del Servei Meteorològic de Catalunya i germà del conseller d'Interior.
A banda de la sentència, aquests requisits tan mínims contrastaven amb d’altres concursos oberts al Gabinet Jurídic, com un de quatre mesos abans de la contractació d'Olivella, també per cobrir una baixa temporal, en que es demanava ser funcionari de carrera del cos superior de l'administració de la Generalitat o del cos d'Advocacia. La resolució de la magistrada posa en evidència que el Gabinet Jurídic de la Generalitat va afavorir la contractació de la familiar de Puig, tal com l’emissora va avançar fa uns mesos, i diferents aspirants amb més categoria i mèrits que Olivella no van poder obtenir la plaça.

En vista a aquestes irregularitats, un dels candidats va recórrer el nomenament i finalment ha arribat la sentència favorable. Olivella va ser cessada quatre mesos després d’obtenir el càrrec amb ajudes, el 17 de gener de 2012, i la seva plaça la va recuperar un advocat que havia estat en excedència i que ella havia substituit. A més amés, hi ha una investigació pendent sobre aquesta contractació irregular a l’Oficina Antifrau de Catalunya per una denúncia interposada pel sindicat CCOO per possible tràfic d’influències.


Etiquetes de comentaris: , , , ,