Enllaç de la web del sindicat   www.uspac.cat

Total de visualitzacions de pàgina:

dilluns, 19 de novembre de 2012

Puig hauria cobrat 250.000 euros del Palau, segons 'El Mundo'


http://www.eldebat.cat/cat/notices/2012/11/puig_hauria_cobrat_250_000_euros_del_palau__segons_el_mundo_103454.php

19/11/2012
Les comissions del 'cas Palau'
Sense títol
Puig hauria cobrat 250.000 euros del Palau, segons 'El Mundo'
Redacció
El Conseller d'Interior de la Generalitat, Felip Puig, presumptament va cobrar 250.000 euros provinents del Palau, segons publica 'El Mundo' a partir d'informes policials. La documentació, confiscada en el 'cas Palau', reflecteix “pagaments a FP”, i fins i tot detalla que calia portar els diners a casa seva: “Portar 250 en efectiu a casa seva al Golf de Vallromanes”.
Durant el cap de setmana, 'El Mundo' ha publicat informacions, totes a partir d'informes policials, segons les quals Jordi Pujol i Artur Mas cobraven del Palau de la Música a comptes a Suïssa. Segons els informes, la Fundació Orfeó Català cobrava una comissió del 4% de les adjudicacions que feia la Generalitat de Catalunya. Aquesta es repartia entre els partits del Govern (2,5%) i comissions (1,5%), tant a “col·laboradors” com Millet i Montull com a polítics.

Els informes asseguren que “Ferrovial [una constructora] consta com la principal entitat financera de CDC a canvi de favors en l'adjudicació d'obres”, i constata que la constructora resultava adjudicatària “en la majoria” de licitacions d'obra pública de la Generalitat. Felip Puig va ser Conseller d'Obres Públiques entre el 2001 i el 2003.

Els Mossos haurien amagat informació
'El Mundo' denuncia també que els Mossos d'Esquadra, que van fer els registres de documents del 'cas Palau', van destruir i ocultar proves. Un informe de la Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal de la Policia Nacional explicaria que, mentre la investigació va ser en mans dels Mossos, “es van detectar irregularitats en el que es refereix a la custòdia d'alguns documents requisats durant els registres, i fins i tot la sorprenent destrucció d'algun suport, que va poder ser recuperat”.

Entre els documents que els Mossos haurien intentat amagar, es trobaria el que contenia les comissions que cobrava el pare d'Artur Mas a Liechtenstein. També documents que recollien comissions a Jordi Pujol Ferrussola: “Pendent de pagament el 20% de l'assignat al Palau, a JP fill. Treure en efectiu i entregar en mà al lloc habitual”. “El seu pare ja ha estat informat, com sempre”, afegiria la documentació.