Enllaç de la web del sindicat   www.uspac.cat

Total de visualitzacions de pàgina:

dijous, 25 d’abril de 2013

Reforç a Tarragona ???

Pagesos, us han venut un producte que no existeix:

Més Mossos vigilant ? On son aquests Mossos?

Un pagès en entrevista al 3/24 ho ha dit clar: falten efectius? Potser si, però pel que volen ja n’hi ha de  mossos (clara referència a què el Departament prioritza que el radar i les multes).
 
INCREMENTEN MOSSOS A PONENT, INCREMENTEN MOSSOS A TARRAGONA, A L’ÀREA METROPOLITANA QUAN HO SOL·LICITEN ELS ALCALDES...  vaja que al Departament d’Interior han trobat la fórmula que tenia Nostre Senyor per multiplicar-ho tot
 

Reforç als Mossos a Tarragona per l'augment de robatoris agrícoles

Els pagesos denuncien furts en maquinàries i collites

EFE / Villalonga del Camp
El Departament d'Interior reforçarà el nombre d'efectius de Mossos d'Esquadra i les patrulles als municipis del Camp de Tarragona on s'ha detectat, en les últimes setmanes, un repunt dels robatoris agrícoles.
 
Els agricultors i ramaders de Vilallonga del Camp, el Morell, la Selva del Camp i Alcover pateixen una onada de furts i robatoris a les seves finques que consideren "desesperant" i "insostenible", com van traslladar aquest dimecres als Mossos en una assemblea organitzada pel sindicat Unió de Pagesos (UP) a Vilallonga. El col·lectiu descarta, per ara, l'organització de patrulles veïnals o sometents, una opció que havia agafat força entre alguns afectats, segons fonts d'UP.
En la reunió, els Mossos d'Esquadra van admetre l'increment dels robatoris en les últimes setmanes a la zona i es van comprometre a reforçar la vigilància en aquests municipis tarragonins i, encara que el "nivell zero" de robatoris és impossible, com reconeix el coordinador al Camp de Tarragona d'UP, Josep Ferré, s'han de trobar solucions a aquest mal endèmic que afecta el sector.
"Que es faci el que es pugui per reduir els robatoris", ha insistit Ferré, que va participar en l'assemblea juntament amb una quarantena d'agricultors, l'intendent cap dels Mossos d'Esquadra al Camp de Tarragona, Jaume Giné, i la directora dels Serveis Territorials d'Interior, Rosanna Camps.

Restringir la circulació per camins

Les dues parts van fer una crida a la col·laboració i, entre altres mesures, Interior es va comprometre a estudiar la demanda d'alguns afectats de restringir la circulació de vehicles motoritzats per determinats camins adjacents a les finques particulars. També es plantejarà al Departament d'Agricultura la implantació d'un carnet identificador per als productors agrícoles per detectar possibles venedors de gènere robat, una identificació que ja utilitzen els productors de raïm.
Aquestes mesures se sumen a altres ja existents, com l'aerosol sintètic invisible amb què uns 200 agricultors tarragonins marquen la maquinària i eines agrícoles, un mètode que dissuadeix els lladres i que, de fet, s'ha confirmat com una eina útil per evitar els robatoris.
Les patrulles de sometents es descarten, de moment, tot i que les recolzarà si finalment es decideix aquesta mesura, encara que Ferré creu que aquesta no és una feina per a ells, ja que els agricultors" han de treballar de dia al camp i descansar a la nit. No estan formats per fer aquesta feina, ni és la seva obligació".