Enllaç de la web del sindicat   www.uspac.cat

Total de visualitzacions de pàgina:

divendres, 11 d’abril de 2014

Actuació “correcta, adequada i proporcional”

Per si algú NO ho llegeix prou clar: l’actuació va ser  "correcta, adequada i proporcional"
Senyors de TV3, 3/24 i 8TV, ara podríeu treure la noticia cada mig hora com quan presumiu o intuïu la presumpció de culpabilitat. O no interessa???


El jutge arxiva el cas dels sis agents dels Mossos del Vendrell imputats per presumptes lesions a un detingut

En l'auto, al qual ha tingut accés l'ACN, el magistrat conclou que l'actuació dels agents va ser "correcta, adequada i proporcional"

Els fets es remunten a la matinada del 31 de desembre de l'any passat en un pis de Segur de Calafell quan els Mossos d'Esquadra van rebre l'avís que s'estava produint una discussió de parella. En arribar al domicili, van activar el protocol previst en casos de violència de gènere i van reduir i detenir l'home.

Segons l'auto dictat aquest dilluns passat, ha quedat acreditat que els sis agents que van intervenir en l'actuació van procedir "de forma correcta aplicant la força mínima imprescindible única i exclusivament per a reduir i esposar" a l'individu.

El jutge havia imputat als sis agents després que el detingut interposés una denúncia per un presumpte delicte de lesions derivat de la intervenció policial. Al mateix temps, l'home està imputat per un possible delicte d'atemptat a l'autoritat per haver agredit una agent.

Els imputats, que van prestar declaració a finals del mes passat, van explicar un relat "coherent i sense fissures", segons el jutge. La nit dels fets, l'individu hauria mostrat una "actitud agressiva" cap als agents i n'hauria intentat agredir un, segons l'auto.

Durant la seva declaració, els policies van explicar al jutge que davant d'aquell intent d'agressió van reduir l'home estirant-lo panxa a terra amb els braços amagat sota el pit, i que dos agents l'intentaven agafar dels braços i altres dos el subjectaven per la part del tronc.

Posteriorment, sempre segons la declaració judicial dels policies, el reduït va començar a donar puntades, per la qual cosa el van agafar de les cames i li van posar les esposes. En aixecar-lo, l'home se'n va poder desfer perquè havien estat mal col·locades, i va aprofitar per estirar dels cabells una agent i sacsejar-la, motiu pel qual se li imputava el delicte d'atemptat a l'autoritat.

Els agents van explicar que aleshores van aconseguir esposar-lo una altra vegada i que posteriorment el van traslladar a l'Hospital del Vendrell, on se'l va sotmetre a un reconeixement mèdic. Segons l'informe mèdic, l'home presentava una inflamació del turmell i el canell drets, sense fractura, "perfectament compatible amb l'actuació descrita pels agents", apunta el jutge.

En l'auto, el magistrat també considera que el contingut de la denúncia del l'individu és "vague", ja que no identifica a cap dels agents que presumptament l'haurien agredit, "ni tan sols físicament". Es dóna el cas que l'individu ja havia estat detingut als anys 2006 i 2011 per fets similars, segons els Mossos d'Esquadra.

Per tot plegat, el magistrat ha considerat acreditada la correcta actuació dels sis agents imputats i ha acordat el sobreseïment lliure de la causa respecte dels policies. Les parts poden presentar recurs d'apel·lació davant l'Audiència de Tarragona en un termini de cinc dies o un recurs de reforma davant el mateix jutjat número 8 en un màxim de tres.