Enllaç de la web del sindicat   www.uspac.cat

Total de visualitzacions de pàgina:

dimecres, 2 d’abril de 2014

DIA DE LES ESQUADRES


DIA DE LES ESQUADRES A LA RP CENTRAL
UNA “FESTA DELS MOSSOS-“ROBOTS”” ???


Benvolgut conseller,

El proper 3 d’abril, es celebra al Teatre Municipal de Berga l’acte celebració del dia de les Esquadres a la RP Central.


Segons comunicat intern RPC-020/14-SP/sp, publicita l’assistència a l’acte d’ AUTORITATS i determina “.../...l’assistència a l’acte dels funcionaris felicitats no és discrecional, sinó obligatòria, i és preferent a qualsevol altre servei planificat.../..”.


“Als convocats .. se’ls canviarà la planificació de festa a treball../..”.


Des de la USPAC li volem transmetre el malestar que aquesta “imposició” genera sobre els agents, els protagonistes SÓN ELS MEMBRES DELS MOSSOS D’ESQUADRA i NO LES AUTORITATS CONVIDADES.


El mateix comunicat, determina que “en cas de no assistir han de justificar la no assistència segons els casos que estableix la Instrucció 7/2014.../...” (MOTIUS DE SALUT I PER ASSISTÈNCIA A CONSULTA MÈDICA), entendríem DENEGATS qualsevol altre tipus de permís recollit en la normativa.


Molt trist tot plegat, haver “d’obligar” als agents a assistir a un acte on es RECONEIX LA SEVA PROFESSIONALITAT, malgrat que per compromisos o conviccions personals no poden o no volen assistir a aquest acte.


LA POLICIA DEL POBLE I PEL POBLE DE CATALUNYA
PER UNA SEGURETAT PÚBLICA DE QUALITAT


Unió Sindical de la Policia Autonòmica de Catalunya
Apartat de Correus 9222, 08080 Barcelona (Catalunya)
Tel. + WHATSAPP: 644211680
Pàgina web: http://www.uspac.cat/
Correu electrònic:  uspac2010@gmail.com i uspac@uspac.cat


Catalunya, 1 d’abril de 2014


A/HONORABLE RAMON ESPADALER I PARCERISAS, CONSELLER D’INTERIOR DE LA GENERALITAT DE CATALUNYA

 
El cap de la Regió Policial Central, el comissari Sergi Pla, durant l'entrevista. Foto: Estefania Escolà.

El cap de la Regió Policial Central dels Mossos d'Esquadra, Sergi Pla, ha defensat aquest dilluns en una entrevista a l'ACN l'actuació dels seus agents a principis de febrer en el desallotjament d'uns joves concentrats a l'estació de Renfe de Manresa (el Bages) en protesta per l'augment del preu del transport públic. Pla s'ha defensat dient que els agents "hem de complir i fer complir la llei, i no ens podem implicar en els conflictes, ni en els privats ni en els socials. No podem posar-nos ni a favor ni en contra de ningú i hem d'actuar com si fossis un robot".

El comissari defensa que "quan hi ha una reunió -manifestació-, el primer objectiu és protegir-la, perquè és un dret que s'exerceix per una llei orgànica, així com també protegir els altres usuaris de l'espai públic". "Per això, si en una manifestació es produeixen incidents tenim l'obligació legal d'aixecar acta, explicar el què ha passat i proposar una sanció per les persones que han provocat els incidents", afegeix.

Pla, que compleix un any al càrrec després de dimitir com a responsable dels antiavalots pel "cas Quintana", assegura que a les comarques centrals del país hi ha un nou perfil de lladre, que fuig de la pressió policial de l'àrea metropolitana de Barcelona i que "arriba aquí pensant-se que serà més fàcil treballar". També detalla que a la Catalunya Central la mitjana de delictes se situa als 31,6 per cada 1.000 habitants, mentre que la mitjana del país és 70 delictes per cada 1.000 habitants.