Enllaç de la web del sindicat   www.uspac.cat

Total de visualitzacions de pàgina:

dimecres, 30 d’abril de 2014

El diàleg que tant reclamen, i tant ignoren

Espadaler, t’ho han dit de tots els costats possibles, però no has volgut escoltar a ningú

SOU POSSEÏDORS DE LA VERITAT ABSOLUTA I SEMPRE TENIU LA RAÓ EN TOT (el més semblant a les dictadures)

Aquest és el diàleg que demaneu a capa i espasa, i que vosaltres obvieu i ignoreu.

Unió Sindical de la Policia Autonòmica de Catalunya
Tel. + WHATSAPP: 644211680
Pàgina web: http://www.uspac.cat/

Correu electrònic:  uspac2010@gmail.com i uspac@uspac.cat

Miquel Sellarès
President del CEEC
Clarobscurs en la Diada de les Esquadres


La sola presència del Molt honorable President Artur Mas en la Diada de les Esquadres 2014 ha sigut el fet més positiu d'aquesta jornada. Una diada celebrada en uns moments en què la policia de la Generalitat està passant per un període en què la seva imatge ha quedat perjudicada per una sèrie d'afers i actituds que causen gran preocupació no sols al cos mateix sinó també als sectors polítics i socials que han donat suport a aquesta estructura d'estat fonamental.

Deixant de banda la festa-ball organitzada per una àrea de comandaments del cos improcedent en aquestst moments, cal dir que la Diada oficial de les Esquadres, tant a nivell local com nacional, ha tingut enguany la sobrietat i la capacitat d'autocrítica que molts exigien des de fa ja 2 o 3 anys.
Hi ha clarobscurs seriosos a l'interior del cos que ningú no s'atreveix a afrontar, ni tan sols aquells qui ara intenten rentar-se la cara de les seves responsabilitats demanant d'una forma molt cristiana el perdó. Potser caldria que haguéssin explicat, al seu lloc, per què hem arribat a aquesta situació, el per què del rebuig majoritari de la Diada de les Esquadres per part de les bases de la policia i per què es permet que una minoria polititzada i radicalitzada faci ús de l'espanyolisme més retrògrad --any rere any-- per enfrontar-se al Departament de l'Interior i a la cúspide del cos de Mossos d'Esquadra.

No n'hi ha prou. Cal entrar a fons en els problemes"

Se'm dirà que és un nucli reduït, que sempre són els mateixos, que és un grupuscle a l'entorn de C's i d'altres sectors més radicals de l'extrema dreta... o que és simplement un moviment sindical cansat i radicalitzat. Però quines són les causes de la seva existència, qui són els culpables? I qui s'espolsa les seves responsabilitats? Per què tothom calla? Què passaria si mossos sobiranistes haguessin xiulat i insultat autoritats dels cossos i forces de seguretat de l'Estat o de les forces armades, així com el president i el conseller de l'Interior, en lloc d'haver-ho fet aquests que criden Y que viva España --naturalment en castellà?

Cal, doncs, criticar alguna actitud o actuació dels Mossos, faltaria més. Però també cal que la cúpula dels Mossos d'Esquadra i del Departament de l'Interior assumeixin les seves responsabilitats i preparin un pla de diàleg, de negociació i de mesures per saber quins són els problemes reals de la nostra policia en la seva vessant professional i sindical

També caldria explicar als ciutadans que la nostra policia i el cos de bombers de Catalunya han sofert importants retallades cosa que no ha passat en els cossos i forces de seguretat de l'Estat els quals, amb milers d'efectius sobrants, es passegen sense saber ben bé què fan a Catalunya.

La jornada d'enguany ha estat, doncs, una Diada amb aspectes positius en intentar apropar el cos a la ciutadania i en demanar perdó per si s'ha comès alguna equivocació en els operatius. També ha resultat positiu que la nostra màxima autoritat nacional, Artur Mas, hagi assistit a la Diada de la nostra policia nacional. Amb tot, però, no n'hi ha prou. Cal entrar a fons en els problemes i cal agraïr la immensa majoria del cos de Mossos d'Esquadra que, dia a dia, dóna un bon servei a les institucions nacionals i a la ciutadania, tot i les retallades dels seus salaris i la manca d'efectius i d'equipaments

També cal exigir que el govern de la Generalitat faci tot el possible perquè la ciutadania no sols tingui consciència nacional sinó que també sàpiga de la necessitat de tenir consciència nacional de seguretat. Això obliga a donar suport i escalf a la nostra policia, exigint-los també el màxim.