Enllaç de la web del sindicat   www.uspac.cat

Total de visualitzacions de pàgina:

divendres, 11 d’abril de 2014

Fernández Díaz prepara el pas de Mossos a la Policia Nacional

Quina pena que la policia hagi d’estar “en una situació molt complicada” perquè siguin els polítics els que ens posen al mig pel seu propi interès
Política 11/04/2014
El ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz
El ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz

Interior
Fernández Díaz prepara el pas de Mossos a la Policia Nacional
Segons el diari ‘El Mundo’ hi ha "un important malestar dels Mossos amb la dinàmica sobiranista plantejada per l'executiu d'Artur Mas”

El ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, contempla en el seu avantprojecte de llei orgànica de personal de la Policia Nacional que els Mossos que ho vulguin, puguin passar a formar part d'aquest cos. Al foli 65, en la disposició addicional quarta, es deixa oberta la possibilitat que “els policies autonòmics i municipals que vulguin passar a formar part del Cos Nacional de Policia tinguin una eina legal per fer-ho”, segons explica avui ‘El Mundo’. Aquesta seria una via per buidar els Mossos en ple procés sobiranista.
El text indica: “Els funcionaris de carrera dels cossos de Policia de les comunitats autònomes i de les corporacions locals podran ingressar a la Policia Nacional, en l'escala i categoria equivalent a la qual ostenti en el seu cos de procedència, en els termes i conforme a les condicions que reglamentàriament es determinin, sempre que compleixin els requisits exigits en l'article 26 i posseeixin la titulació exigida per a l'accés a cada escala”.
“La porta es deixa oberta a tots aquells que se sentin incòmodes als Mossos d’Esquadra perquè tinguin la possibilitat, sense deixar les responsabilitats a l'àrea de la seguretat, de passar a formar part de les estructures operatives del Ministeri de l'Interior. No són pocs els Mossos que saben que la seva situació, excepte amb un canvi de timó per part de Mas i dels seus socis, avança cap a una situació molt complicada”, afirma el rotatiu madrileny.
El diari assegura que “existeix un important malestar dels Mossos amb la dinàmica sobiranista plantejada per l'Executiu d'Artur Mas. I aquest malestar ha anat arribant a poc a poc a les estructures de la Policia Nacional. A més, s'ha detectat que el circuit de comunicació oficial entre tots dos cossos està cada vegada més interromput”, conclou.