Enllaç de la web del sindicat   www.uspac.cat

Total de visualitzacions de pàgina:

divendres, 4 d’abril de 2014

Policia de proximitat, comunitària, de barri, arquer... ara ARCO

Molts de noms que diuen el mateix, però tot està inventat

La Policia Local d'Alcanar presenta l'agent ARCO amb l'objectiu d'apropar-se a la ciutadania

 
Presentació del servei ARCO, a càrrec de l'alcalde, Alfons Montserrat, el sots-inspector de polica, Francesc Xavier Martí, i l'agent ARCO Foto: Cedida

La Policia Local d’Alcanar ha presentat este matí un servei nou de Policia Local, l’Àrea de Relacions amb la Comunitat amb la qual es vol arribar a les associacions de veïns, associacions interculturals i altres grups de la ciutat per conèixer de primera mà els problemes existents a cada zona de la ciutat. L’eina fonamental d’esta unitat és la seua proximitat i contacte permanent amb els diversos actors socials de la població, la qual cosa permet detectar immediatament qualsevol problemàtica que puga sorgir. L’objectiu d’esta àrea és donar una resposta millor a les necessitats dels ciutadans i que els mateixos ciutadans siguen partícips de les resolucions dels problemes.


Per a poder donar el servei ARCO, s’ha implantat la figura de l’agent promotor de la convivència. En este sentit, s’ha format un agent actual de la Policia Local d’Alcanar. La tasca de l’agent de l’Àrea de Relacions amb la Comunitat es fa efectiva a través de la patrulla preventiva policial, que farà enquestes a la ciutadania i també realitzarà reunions periòdiques amb diversos interlocutors de barris, associacions comercials, religioses i col·lectius de les diferents nacionalitats del municipi. Les funcions de l’Agent Promotor de la Convivència seran: Promoure la convivència entre els diferents usuaris de places i parcs; difondre les ordenances que afecten la via pública; ser referents en els espais públics, especialment per als col·lectius de la gent gran i les famílies; fer d’enllaç entre la població i l’ajuntament i donar suport al servei de protecció escolar.

El sots-inspector de la Polica Local, Francesc Xavier Martí Meix, ha destacat que el que es pretén amb aquest nou servei és conèixer la realitat diària del municipi. Dels resultats que s’obtinguen de les enquestes, reforçarem, si s’escau, la importància donada a la millora de la qualitat de vida i la proximitat de la funció policial als ciutadans del municipi. L’objectiu és fer una policia propera als ciutadans, als quals ha d’escoltar, valorar i, per descomptat, servir.