Enllaç de la web del sindicat   www.uspac.cat

Total de visualitzacions de pàgina:

dimarts, 15 d’abril de 2014

Reobren el cas de la pilota de goma de Mossos

Vareu anar al l’Oculista fa 20 anys?


Doncs proveu a denunciar que va ser una pilota de goma, que potser encara en traureu alguna indemnització.


AUDIÈNCIA DE BARCELONA

Reobren el cas de la pilota de goma de Mossos que va deixar borni a un jove en la festa del Mundial

Audiencia de Barcelona
Foto: EUROPA PRESS

El jutge veu "motius suficients" per continuar la causa contra tres agents imputats

   BARCELONA, 14 Abr. (EUROPA PRESS) -
   L'Audiència de Barcelona ha ordenat reobrir la causa contra tres agents dels Mossos d'Esquadra imputats pel presumpte tret d'una pilota de goma que va deixar sense un ull el jove italià Nicola Tanno l'11 de juliol del 2010 en la celebració a Barcelona de la victòria de la selecció espanyola en el Mundial de Futbol.
   En una sentència a què ha tingut accés Europa Press, l'Audiència veu "motius suficients per continuar la causa" contra un sergent i un cap encarregats de donar les ordres de disparar, i contra l'escopeter que presumptament va fer el llançament en una zona de vianants de l'encreuament entre la Gran Via i Bordeta.
   El titular del jutjat d'instrucció 27 de Barcelona, Xavier Paulí, l'havia arxivat perquè considera impossible determinar qui va ser l'autor del tret, però ara l'Audiència ha estimat el recurs d'apel·lació dels advocats del jove i ordena practicar les diligències que sol·liciten.
   Concretament, veu pertinent que els Mossos aportin gravacions de converses entre els comandaments sobre els desplaçaments i les autoritzacions de tret per intentar determinar l'itinerari de les furgonetes i on es van efectuar els trets, ja que les testificals dels agents han estat contradictòries.
   També considera necessari que s'aporti el protocol d'ús de pilotes de goma, que unit a les gravacions, són essencials "a fi de poder descartar raonablement la implicació dels superiors".
   Pel que fa a l'escopeter, l'Audiència veu com un indici suficient per mantenir la seva imputació el fet que declarés als jutjats que va fer tres trets de pilotes en Gran Via i que altres testimonis asseguressin que hi havia mossos llançant pilotes entre Gran Via i Bordeta.
   És per això que demana la declaració com a testimonis dels conductors de dos de les furgonetes policials i també una pericial que fixi la distància entre el lloc on Tanno va perdre l'ull i la ubicació dels agents.

"INDICIS DE CRIMINALITAT"

   L'Audiència conclou que "els indicis de criminalitat per continuar amb la investigació dels fets denunciats existeixen", pel que ha ordenat continuar amb la causa.
   L'associació Stop Bales de Goma ha valorat positivament la decisió de reobertura, tot i que "inacceptable la falta de col·laboració dels Mossos d'Esquadra" en aquest cas i veu absurd que, gairebé quatre anys després, encara no s'hagi fet justícia.