Enllaç de la web del sindicat   www.uspac.cat

Total de visualitzacions de pàgina:

dilluns, 12 de maig de 2014

“Érem 4 valents”


He decidit presentar-me al concurs de novel·la negra del Departament d’Interior.


Títol: “Érem 4 valents


Lloc dels fets: Qualsevol indret de la Catalunya profunda.


Categoria del concurs: A triar pels lectors, entre: “La realitat que ens trobem cada dia” o “Els grans oblidats


Eren les 19:00 hores d’aquell dissabte, cap de setmana, en aquella ciutat, capital de comarca i en plena festa major. Entravem de servei un escamot de 4 efectius (sí, sí 4 per tota la comarca).


Servei:

1 agent a custòdia de l’edifici

1 agent oficina de denúncies

1 sola patrulla


Just començar, la única patrulla disponible s’havia de desplaçar a fer el relleu del torn de dia, a una ciutat allunyada a 50 quilòmetres.


En festa Major, podien haver 40-50.000 persones pels carrers i just començar ja no tenim patrulla operativa (anem bé).


Menys mal, que de la comarca veïna ens deixa un efectiu, per així completar una patrulla més amb la companya que recull les denuncies (estem salvats).


Només festa major? No, no penseu pas que allò s’acabava allí, a un poble de la mateixa comarca havia un concert que s’esperava conflictiu (el mateix tipus de concert, havia acabat ja altres ocasions amb greus incidents).


Els 4 valents, es feien diverses preguntes que ningú sabia respondre:


Qui es va preocupar per aquells 4 valents?

On eren els polítics que diuen garantir la seguretat pública?

Cap comandament es va posar el “traje” per recolzar aquell servei mancat d’efectius?

Que hagués passat si haguessin hagut greus incidents en aquella comarca?


Sortosament, com quasi sempre passa, i amb la sort que sovint ens acompanya, vam acabar la nit i vam tornar a casa amb les nostres famílies, l’endemà havíem de tornar, tot i que només 3 valents perquè el 4t tenia festa aquella propera nit.


Com podeu comprovar, de vegades no passen més desgràcies, per sort, o gràcies a Déu, i quan passen aquestes, els responsables fan incís en que "ha estat un cas aïllat i/o amb mala sort que no es preveía".


Per tot això, des d’aquesta “novel·la negra” demanem als lectors que quan passi un incident i la policia els arribi tard, quan hagi una baralla i no vegin la prompta arribada dels efectius policials... NO CULPIN MAI LA POLICIA I SI ALS POLÍTICS QUE ACTUALMENT ESN DIRIGEIXEN


No us estranyi doncs, quan es veu una desgràcia, o llegim a la premsa que degut a un nefast dispositiu de seguretat, la Generalitat de Catalunya ha d’indemnitzar un ciutadà i els familiars d’alguns difunts. Per cert, aquesta indemnització la paguen tots els ciutadans i no els nefastos gestors polítis que tenim

No volem cap premi pel redactor de la novel·la, el premi el mereixen els 4 valents, i la resta de valents i valentes que hi ha cada dia a les diferents comissaries de la policia de Catalunya.


Autor: anònim