Enllaç de la web del sindicat   www.uspac.cat

Total de visualitzacions de pàgina:

divendres, 2 de maig de 2014

Informe Mèdia.cat sobre els mossos

Fixeus els apunyalaments entre comandaments que explica el Boada: així ens va!!!
D’altra banda, quan s’ha de parlar des del anonimat, es demostra el tipus de País on vivim.

Anuari Mèdia.cat
AUTOCRÍTICA ALS MOSSOS D’ESQUADRA

VÍCTOR SAURA

Policies i experts en seguretat reclamen, des de dins, una policia catalana més democràtica i respectuosa amb els drets cívics

Càrrecs intermedis dels Mossos d’Esquadra que parlen des de l’anonimat, experts policials d’alt nivell i caps polítics de la seguretat catalana critiquen per primer cop des de dins els comportaments fora de la llei, no ètics o d’abús de poder dels seus companys. Asseguren que aquestes actituds són molt minoritàries, però a la vegada reivindiquen una policia catalana democràtica, respectuosa amb els drets cívics i allunyada dels tics d’altres policies del passat. L’Anuari Mèdia.cat ha tingut accés a un article inèdit d’un mosso d’esquadra que denuncia aquesta passivitat còmplice davant les males pràctiques d’alguns agents i que demana que la policia catalana tingui “vocació de servei” al ciutadà. Alguns d’aquests policies anònims reconeixen que “hi ha poca cultura crítica i la dissidència es viu com una heretgia”.

....


Boada reconeix que ell va forçar que la denúncia per suposats maltractaments a les Corts sortís a la llum malgrat l’oposició dels comandaments i de Joan Delort, l’exsecretari de Seguretat Pública. Amb el retorn convergent al poder, Delort va fer unes explosives declaracions a El Punt Avui: (“Hi ha qui va voler presentar el servei públic de policia com una mena de caverna de malfactors i torturadors”), donant la raó a la tesi, àmpliament propagada, segons la qual els ecosocialistes no podien dirigir Interior perquè eren més amics dels okupes que de l’ordre (tot i que el moviment okupa pensa just tot el contrari). El conseller Puig ja havia proclamat que, per posar fi a la suposada impunitat antisistema, s’arribaria “fins al límit de la llei i una mica més enllà”.
Si la relació entre la direcció política i la cúpula policial mai no és fàcil, la malfiança recíproca va ser especialment aguda en els temps d’ICV. Boada recorda que “alguns comandaments s’apunyalaven entre ells, filtrant notícies per perjudicar un company o un polític; el comissari portaveu Capell n’era el rei, i la gent progressista del cos que donava suport al que fèiem era sistemàticament bandejada”. En una organització jerarquitzada, explica, la represàlia “és tan fàcil com enviar-te al costat de casa o a la quinta punyeta cada cop que puges a l’escalafó, que és quan et poden traslladar”.
I per això aquell mosso abatut pel pessimisme que escrivia l’article citat a l’inici d’aquest reportatge sobre l’oportunitat perduda de fer una policia diferent va seguir el consell dels seus amics. I va desar les seves reflexions al calaix.


Resta del article complert: http://www.media.cat/anuari/autocritica-als-mossos-desquadra/