Enllaç de la web del sindicat   www.uspac.cat

Total de visualitzacions de pàgina:

diumenge, 1 de juny de 2014

Article Mercè Escarrà

Moltes gràcies Mercè, gran article en defensa d’un col·lectiu sense lideratge, i deixat de la mà de Déu

En defensa dels Mossos d'Esquadra

Des de fa molts anys sóc professora; una feina bonica, que es fa per vocació i que et dóna petites alegries quan t'adones dels passets cap endavant que fan els alumnes amb la teva ajuda. Però també té el seu costat amarg quan veus el poc valor que donen als coneixements que vols compartir amb ells o quan els seus pares posen en dubte la teva professionalitat només perquè els has suspès el trimestre. Potser és per això doncs que sento tanta admiració i empatia cap a un altre col·lectiu professional: els Mossos d'Esquadra.

Voldria dedicar quatre ratlles per expressar el què he sentit a la pell aquest cap de setmana. Amb el meu company hem volgut veure de prop l'operatiu de la nostra policia per desactivar el terrorisme de baixa intensitat nascut pel desallotjament de Can Vies i en tot moment -fins i tot quan ens vam trobar encerclats per les furgonetes de la BRIMO i l'ARRO davant la comissaria de Ciutat Vella- m'he sentit segura veient la sang freda amb la que actuaven els agents, sense oblidar la cortesia tractant veïns, turistes despistats i algun sensesostre desorientat. I aquí voldria fer un esment especial al sots-inspector Jordi Arasa, durament insultat i injustament qüestionat per aquesta extrema esquerra còmplice del vandalisme i que va demostrar en tot moment un excel·lent control de la situació i una gran professionalitat.

Absolut rebuig i menyspreu a l'actitud d'uns quants barcelonins que, lluny de facilitar la feina als qui vetllaven per garantir l'ordre i la seguretat de tots ells, es van dedicar a insultar-los des del balcó i a llançar-los tot el què tenien a l'abast sense tenir en compte en cap moment que la policia estava fent la seva feina, protegint la ciutat de diverses espècies i subespècies de vàndals i criminals tot posant en risc la seva pròpia integritat física.

Sento veritable admiració pels agents dels Mossos d'Esquadra desplegats aquest cap de setmana a Barcelona, homes i dones que malgrat les retallades que també han patit i malgrat ser dirigits per uns polítics irresponsables que els han deixat sense recursos per enfrontar-se als aldarulls i que haurien de presentar la dimissió immediatament, han sabut estar a l'alçada de les circumstàncies en tot lloc i en tot moment i han aconseguit netejar la capital del meu país de brètols i delinqüents.