Enllaç de la web del sindicat   www.uspac.cat

Total de visualitzacions de pàgina:

divendres, 27 de juny de 2014

El Portal NouPeriòdic de Valls, l'Alt Camp i la Conca

dijous, 26 juny de 2014

Denuncien menys efectius de Mossos al territori en desplaçar-los a la costa


La Unió Sindical de la Policia Autonòmica de Catalunya ha denunciat una reducció d'efectius dels Mossos d'Esquadra que afecta principalment a les comarques de l'Alt Camp i la Conca de Barberà així com altres zones de l'interior del Camp de Tarragona. Segons el sindicat, aquests efectius són desplaçats a poblacions com Cambrils, Salou o el Vendrell en motiu de la campanya d'estiu per atendre l'augment de demanda de població turística.
Fins ara, la campanya d'estiu es cobria amb els nous efectius que sortien de l'Escola de Policia de Catalunya però en aquests moments no s'estan convocant noves promocions i, per tant, els agents "han de sortir d'un altre lloc", assenyala un portaveu del sindicat. Així, s'estan reforçant les comarques de costa amb efectius de comarques interiors als qui se'ls ofereix temporalment ser-hi traslladats.

Segons el sindicat, aquesta mesura agreuja la manca d'efectius que ja s'arrossega en una zona on augmenten els delictes i amb problemàtiques específiques preocupants com són els robatoris als pagesos. Però també afecta a les condicions laborals dels agents que queden a les comissaries i que, segons el sindicat, han vist com es denegaven permisos, augmentava la seva càrrega laboral i s'han retallat drets com a treballadors. "Caldria analitzar primer les necessitats d'aquestes comarques i, si sobren efectius, destinar-los a la costa, però s'està fent a l'inrevés", afirmen des del sindicat.


Davant aquesta situació, la Unió Sindical de la Policia Autonòmica de Catalunya ha adreçat una carta al conseller d'Interior, Ramon Espadaler, que "doni les instruccions oportunes perquè com a mínim, les ABP's que han de cedir efectius a comissaries properes, ho facin, amb l'excedent d'efectius per sota dels mínims establerts, una vegada gestionats els seus propis recursos, (incapacitats temporals –baixes-, permisos i llicències, vacances, etc.)". En aquest sentit, esperen que "la denegació sistemàtica de permisos per manca d'efectius hagi estat una mera anècdota".