Enllaç de la web del sindicat   www.uspac.cat

Total de visualitzacions de pàgina:

divendres, 4 de juliol de 2014

Allò que no sortirà a TV3

Els Mossos salven un home de morir degollat
El propietari d'un bar a Vila-rodona agraeix la "humanitat i valentia" del sergent 7926 i dels agents 12269, 11344 i 19036
Imatge de la ferida

Els Mossos d'Esquadra van salvar a un ciutadà de Vila-rodona (Tarragona) d'una mort segura, la matinada del passat 14 de juny, després que aquest fos agredit al bar que regenta amb cascos de motocicletes i fos tallat al coll amb un objecte punxant que li va provocar una profunda bretxa, tal com mostra la fotografia.

La ràpida intervenció dels agents va permetre a aquest ciutadà salvar la vida "per dos minuts", tal com van informar posteriorment a l'hospital on va ser atès de les ferides. El tall al coll va fer que perdés gran quantitat de sang en pocs minuts.

Aquest ciutadà ha explicat a e-notícies que va llogar un local de la seva propietat en un polígon de Vila-rodona "a una gent per a la celebració d'uns concerts de rock". Els assistents, ha explicat, presentaven símptomes d '"anar bastant drogats" així com d'haver consumit abundant quantitat d'alcohol.

A l'hora d'abandonar el local, una d'aquestes persones es va acostar fins a ell i el va increpar, tot preguntant "què li has dit a la meva dona?". La víctima, de 64 anys, assegura que en cap moment es va dirigir a la dona esmentada, entre altres coses perquè no va coincidir amb ella al llarg de la nit, per trobar-se en un altre local-també de la seva propietat-adjacent al de la celebració del concert.

No obstant això, l'agressor es va abalançar sobre ell i li va pegar repetidament "amb el casc" d'una motocicleta al cap. Més tard, el van tallar al coll amb un objecte punxant que no pot precisar, donat l'estat d'atordiment en què es trobava després dels cops rebuts.

Els agressors es van donar a la fuga i la dona de la víctima va sortir al carrer a demanar auxili, tot i la dificultat de trobar en una zona poligonal deserta a aquestes hores. Malgrat això, va trobar l'ajuda d'un vigilant de seguretat d'una empresa propera que va contactar amb els Mossos.

Aquests es van presentar ràpidament al lloc dels fets i van portar la víctima a l'hospital en el seu propi cotxe patrulla, aspecte determinant perquè posteriorment pogués salvar la vida. Un cop al recinte hospitalari, els metges li van indicar que si hagués trigat "dos minuts més" hagués resultat fatal, donada la gran quantitat de sang perduda.

És per aquest motiu que el ciutadà ha escrit una carta d'agraïment al Departament d'Interior -a la qual ha tingut accés e-notícies- en què "agraeix profundament al sergent 7926 i als agents 12269, 11344 i 19036 la seva humanitat, rapidesa, valentia, serenitat, esforç i dedicació per salvar la vida ".

"Per a vostès és la seva feina, però a mi m'han salvat la vida", afegeix en aquest sentit, a més de sol·licitar finalment que als citats policies "se'ls reconegui públicament la seva tasca i la seva humanitat". També ha presentat denuncia. L’acusació particular corre a càrrec de Vosseler Advocats, per temptativa d’assassinat.