Enllaç de la web del sindicat   www.uspac.cat

Total de visualitzacions de pàgina:

divendres, 18 de juliol de 2014

“EL NYAP” del Pla d’Estiu

Sr. NIN, informis bé: aquí li expliquem claret


A/ Sr. Joaquim NIN BORREDA                                 48/2014
Delegat del Govern de la GENCAT a Tarragona

ASSUMPTE: Pla d’Estiu “UN NYAP”

Senyor,

Llegint la seva entrevista al diari “El Vallenc” del passat 11 de Juliol, des del nostre sindicat i amb les proves que tenim, afirmem amb rotunditat que, una de dos, o no explica amb tot el que l’informen respecte a l’afectació a les dotacions policials a les comarques interiors, o bé, els responsables d’interior que li han donat la informació relacionada amb aquest afer no li han passat correctament.

Segons les proves i les informacions que ens fan arribar des de les comissaries afectades (Montblanc, Valls i Falset), podem demostrar que d’un torn de 7 (SET) efectius destinats a la seguretat de la comarca de la Conca de Barberà, s’han destinat 4 (QUATRE) efectius a reforçar el torn a les comissaries de la costa (El Vendrell, Salou o Cambrils).

També ens consta, denegacions per escrit de permisos d’assumptes personals, a efectius destinats a aquestes comissaries, amb la prioritat del “pla d’estiu”, es a dir, PRIORITZANT L’ENVIAMENT D’EFECTIUS A REFORÇAR LES POBLACIONS DE COSTA esmentades anteriorment.

Durant la seva entrevista, parla del “ROMANENT”, es cert, els mossos ens paguen per fer 1680 hores/anuals, distribuïdes bàsicament en torns que cobreixen les 24h (Q5), una vegada distribuïts els efectius en aquests torns, es genera l’anomenada “BOSSA DE ROMANENT”, que són les hores que manquen per arribar al còmput anual.

Bé aquest “ROMANENT”, resta a disposició dels caps policials, serveix per “REFORÇAR” el servei, bàsicament, davant dispositius especials, dates i ocasions assenyalades, que permeten reforçar el servei policial de la comarca i sobretot la conciliació de la vida personal i laboral dels mossos de permeten la concessió de permisos establerts, vacances i altres drets laborals amb el de manteniment d’uns “mínims” per un servei policial eficient i amb garanties.

Ens consta que s’envien agents del TORN ORDINARI, NO DEL ROMANENT/REFORÇ, per tant, el servei ordinari establert, es veu afectat per aquesta “prioritat” les comarques de costa.

Bàsicament, fins aquí exposem el que podria afectar a l’àmbit territorial de la seva Delegació, ara bé, com a Delegat d’un Govern i representant polític del mateix, li comuniquem que el “nyap” del Pla d’Estiu no només afecta a les seves terres, sinó que gairebé tot el litoral és part afectada, generant el mateix problema a les comarques interiors, es a dir, s’agafen efectius i unitats amb relativa mobilitat, se’ls treu del seu servei ordinari a la seva regió i se’ls envia a les comarques litorals per tal “d’augmentar” la presencia policial.

Ens consta que l’ ARRO de la RP Ponent fan jornades de treball maratonianes al Camp de Tarragona i a les Terres de l’Ebre, posant en risc la seva salut en els trajectes de desplaçament d’anada i tornada.

Ens consta que l’ARRO de la RP Central, va a reforçar les costes gironines deixant la seva comarca descoberta, fins al punt, que ARRO’s d’altres regions limítrofes han de cobrir algun servei a la seva Regió.

Ens consta que l’ARRO de la RP Girona, ha de donar cobertura al “Pla d’Estiu” de la seva regió i que dispositius especials de seguretat ciutadana de la seva regió els han de cobrir unitats especialitzades d’altres cossos policials amb el suport d’ARRO’s d’altres regions.

Podríem explicar molts i molts casos que s’estan donant arreu del territori.

Pot arribar a deduir que la situació interna al CME és complexa, retallats els nostres drets de manera continuada, sense cap “horitzó” de millora laboral, ens porta a que per l’oferiment intern del “PLA D’ESTIU”, es necessitava la mobilitat de 44 efectius i NOMES ES VAN PRESENTAR 33 voluntaris en un cos format per 17.000 efectius.


Catalunya, Juliol 2014


Unió Sindical de la Policia Autonòmica de Catalunya
Tel. + WHATSAPP: 644211680
Pàgina web: http://www.uspac.cat/

Correu electrònic:  uspac2010@gmail.com i uspac@uspac.cat

http://elblogdeljr.blogspot.comhttps://www.facebook.com/SindicatUspachttp://twitter.com/USPAChttp://m.youtube.com/user/uspac2010