Enllaç de la web del sindicat   www.uspac.cat

Total de visualitzacions de pàgina:

dilluns, 28 de juliol de 2014

Mossos militars ???

Senyors del CATN


Com diu aquest bon home, “un whisky i a dormir

El CATN proposa militaritzar part dels Mossos o crear una Guàrdia Nacional

El Consell dibuixa com ha de ser la defensa interna i internacional d'un Estat independent català

L'informe de Seguretat contempla la creació d'un Centre d'Intel·ligència


, Palau de la Generalitat | Actualitzat el 28/07/2014

Amb exèrcit o sense. És a dir, o bé renunciar a bastir unes forces armades convencionals i , per tant, militaritzar una part dels Mossos d'Esquadra per a defensa externa d'un virtual estat català o bé crear una Guàrdia Nacional coordinada amb els cossos de seguretat

Aquesta és la proposta del Consell Assessor de Transició Nacional en un dels darrers vuit informes presentats aquesta tarda titulat “ La seguretat interna i internacional de Catalunya”. Uns plantejaments sobre la premissa de quin model de defensa s'optaria en el procés constituent català.


L'estudi del CATN també contempla les noves unitats i els efectius que haurien de tenir no només un virtual exèrcit, sinó el cos de Mossos i les policies locals, Bombers, Adf o serveis d'emergències.

Per altra banda, l'informe també recull la necessitat de tenir un Servei d'Intel·ligència que hauria de ser "multidisciplinari" i amb un "marc legal que garanteixi que les seves actuacions són congruents amb l'Estat de dret". "És una necessitat evident", ha assegurat el president del CATN, Carles Viver i Pi-Sunyer, per justificar la creació d'un servei d'informació i intel·ligència que dependria de Presidencia.