Enllaç de la web del sindicat   www.uspac.cat

Total de visualitzacions de pàgina:

dilluns, 14 de juliol de 2014

Pocavergones no, lo següent

Una empresa amb aquests números fa fallida i concurs de creditors, a ells els ho perdonen. La pregunta és; a canvi de què?

Kutxabank va condonar a UDC un deute de 9,6 milions d'euros l'any passat
El perdó del deute -que s'arrossegava des del 1996- presumptament s'hauria fet de forma irregular. L'entitat basca ho justifica per "la notòria diferència dels tipus d'interès en el moment de la formalització i l'actual". El Tribunal de Comptes insta la formació dirigida per Duran i Lleida a implantar "un pla de sanejament": ingressa 3,1 milions anuals i arrossega un deute de 16 milions, dels quals 10,3 vencen aquest any.
Josep Antoni Duran i Lleida, durant la seva intervenció en un Consell Nacional d'UDC
Josep Antoni Duran i Lleida
Kutxabank ha perdonat a Unió Democràtica de Catalunya (UDC) 9,6 milions d'euros d'interessos acumulats per un deute vençut el 1996 -formalitzada per l'antiga caixa d'estalvis BBK- i que mai ha estat saldat.
Segons publica aquest divendres El Mundo, l'entitat creditora només exigeix a la formació dirigida per Josep Antoni Duran i Lleida la devolució de prop d'un milió d'euro en concepte de principal i d'alguns interessos arrossegats.
Informe del Tribunal de Comptes
En concret, el 1996, el deute era de 515.668 euros (330.556 euros de principal i 185.112 euros d'interessos) però el 2012, els interessos acumulats ascendien a 10,9 milions d'euros.
No obstant això, tal com reflecteix un informe del Tribunal de Comptes, el 2013 UDC va renegociar el deute: "L'entitat ha procedit a una nova liquidació en la qual reconeix com a quantia deguda a 31 de març del 2013 939.585,75 euros". Des de Kutxabank asseguren que hi ha en marxa un procés judicial para assegurar el cobrament d'aquesta última quantitat.
Una condonació del deute irregular
cal destacar que la llei limita a 100.000 euros anuals -inclosos els interessos- la condonació de deutes als partits polítics per part d'entitats de crèdit.
Per això, el propi Tribunal de Comptes adverteix que "aquest fet serà objecte d'anàlisi" en el seu proper informe de fiscalització dels comptes d'UDC, ja que l'últim dels informes es refereix a l'any 2012.
Kutxabank -presidit per l'exvicelehendakari Mario Fernández, del sector moderat del PNB- justifica la condonació per "la notòria diferència dels tipus d'interès en el moment de la formalització i l'actual".
UDC, en fallida tècnica
L'any passat, el secretari de Finances d'UDC, Antoni Isac, va donar compte d'una altra operació amb La Caixa relativa al 2011 que va presentar com a "regularització d'interessos de demora" i que, en la pràctica, va suposar el perdó de 489.170,5 euros.
També és significatiu que la formació política mantingui gairebé invariable un deute d'1,37 milions d'euros des del 2007 amb dos proveïdors que es van encarregar de les obres per renovar la seu del partit.
El Tribunal de Comptes ja ha advertit que UDC ha d'afrontar "un pla de sanejament" davant la seva delicada situació financera. El partit de Duran i Lleida ingressa 3,1 milions d'euros anuals i arrossega 16 milions de deute, dels quals 10,3 vencen aquest any.