Enllaç de la web del sindicat   www.uspac.cat

Total de visualitzacions de pàgina:

dilluns, 11 d’agost de 2014

CiU NO sap qui té la competència en seguretat

Mentre els polítics de CiU desvien l’atenció (com ja és costum), els hem enviat un aclariment.


“POLÍTICA” i seguretat, més policia al casc antic ???


Ens quedem perplexos llegint l’edició del Segre de la setmana passada, on el grup de CiU a la paeria demana més presència policial al casc antic de Lleida. L’alcaldable de CiU, és plenament conscient que la competència en seguretat ciutadana recau en el cos dels Mossos gestionats pels seus companys de partit, (CIU) a través de la Conselleria d’Interior. També, hauria de saber que, des del sindicat USPAC hem denunciat la manca d’efectius que pateixen els Mossos d’Esquadra, especialment a llocs del territori amb la població més dispersa.

El passat dissabte dia 9, llegim un altre article on els veïns de la partida COPA D’OR, reclamen més policia davant una onada de robatoris, i la resposta que l’alcaldia de Lleida dona a l’alcaldable de CIU respecte a les seves demandes. Res més lluny que el que plantegem en el punt anterior. LA COMPETÈNCIA EN SEGURETAT CIUTADANA RECAU EN LA CONSELLERIA D’INTERIOR (MOSSOS D’ESQUADRA) I SOBRE ELS SEUS RESPONSABLES (CIU).

Sens dubte, aquestes dues notícies, i moltes altres, estan directament relacionades amb una altra denúncia que fem els sindicats de mossos, el “PLA D’ESTIU”, consistent en reforçar les comarques de costa/turístiques, amb efectius de comarques interiors. Pel que fa a Lleida, cada dia surten efectius de la nostra capital (3 patrulles), fins a comarques tarragonines per donar suport a aquest “PLA”, més similar a un “NYAP”, tot reduint la presència policial a les nostres comarques.

Això mateix passa ARREU DE CATALUNYA, aquest “PLA D’ESTIU” preveu el reforç d’efectius policials a zones de costa amb patrulles de comarques interiors, tal com hem denunciat en altres mitjans, reduint la presència policial a aquestes comarques, i sentint-ho molt, qui al final “paga” aquesta “GESTIÓ D’APARADOR” és el ciutadà i qui s’aprofita el polític de torn amb interessos partidistes.

LA POLICIA DEL POBLE I PEL POBLE DE CATALUNYA
PER UNA SEGURETAT PÚBLICA DE QUALITAT

Unió Sindical de la Policia Autonòmica de Catalunya