Enllaç de la web del sindicat   www.uspac.cat

Total de visualitzacions de pàgina:

dijous, 21 d’agost de 2014

Detinguts Hospitalet del Infant (i amb un coeficient d’intel•ligència preocupant)

Força preocupant el nivell


Tres detinguts per atacar una furgoneta dels Mossos a l'Hospitalet de l'Infant

· Van punxar les rodes del vehicle, hi van pujar a sobre i van robar una armilla de la unitat antidisturbis de la policia catalana

·  Els agents van arribar per dissoldre una festa que, segons fonts policials, congregava unes 300 persones

Un dels detinguts, sobre la furgoneta de l'ARRO dels Mossos. Foto: Cedida a delCamp.cat.

Els Mossos d'Esquadra van detenir aquest passat dimarts, 19 d'agost, tres persones —dues de nacionalitat espanyola i una de dominicana— arran dels aldarulls que es van registrar la matinada de dilluns, 18 d'agost, a l'Hospitalet de l'Infant entre diversos joves i agents antiavalots de la policia catalana. Els joves van furtar una armilla policial, van punxar una de les rodes de la furgoneta dels Mossos i també hi van pujar a sobre fent-se fotos ensenyant el cul.

En el marc de les festes de Sant Roc, les penyes del municipi organitzen en una zona tancada una festa que, segons el permís municipal, es podia allargar fins a les sis de la matinada. Sobre dos quarts de set del matí, la policia local de l'Hospitalet va intentar posar punt final a la festa, però un grup d'unes 300 persones seguien al recinte sense voluntat de marxar. La policia municipal va demanar ajuda als Mossos d'Esquadra, que hi van enviar dues patrulles i una furgoneta de l'Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO) d'ordre públic. Un cop al lloc, els agents de l'ARRO es van desplegar per ajudar la policia municipal a fer fora els joves que encara quedaven de festa. Els que encara es resistien a marxar eren un grup d'unes 40 persones.
Una persona punxa una de les rodes de la furgoneta dels Mossos. Foto: Cedida a delCamp.cat.

Entre aquests, un grup reduït d'unes cinc persones van intentar fer danys a la furgoneta policial. Segons es pot veure al vídeo al qual ha tingut accés CostaDiari.cat/delCamp.cat, i segons també consta a les diligències policials, un jove va punxar una de les rodes de la furgoneta; un altre jove va saltar damunt del vehicle i s'hi va fer fotos ensenyant el cul; una tercera persona, segons els Mossos, van robar una de les armilles que hi havia a l'interior del vehicle aprofitant que hi havia una de les finestres mig obertes. Les unitats d'ordre públic acostumen a deixar un dels agents vigilant la furgoneta; però, davant de la gran aglomeració de gent que hi havia a la zona, tots els agents de l'escamot que viatjaven amb la furgoneta van baixar i es van desplegar per la zona, deixant la furgoneta sense protecció, segons han explicat fonts de la policia a aquest mitjà.

Després de diverses investigacions i de visionar el vídeo que els mateixos joves van gravar, els Mossos d'Esquadra van poder detenir aquest dimarts les tres persones responsables dels danys al vehicle i del furt de l'armilla. Als tres detinguts se'ls imputen presumptes delictes de desordre públic i de furt. Segons han explicat els Mossos d'Esquadra a aquest mitjà, també se li han imputat, a una quarta persona, els mateixos delictes. Els quatre implicats són tot homes i d'edats molt joves. Està previst que la propera setmana l'alcalde del municipi, Alfons Garcia, i la regidora de Cultura i Festes, Àngels Pérez, es reuneixin amb els joves que van participar a la festa per valorar la festa major i també per parlar dels incidents.