Enllaç de la web del sindicat   www.uspac.cat

Total de visualitzacions de pàgina:

divendres, 19 de setembre de 2014

Cuidadin amb la frase

Cuidadin amb la frase: “...ha admès que sovint s’han centrat més en obtenir subvencions que en explicar als assalariats la importància d’integrar en el sindicat per estar protegits en cas de necessitar assessorament jurídic o econòmic...”

UGT Catalunya va perdre milers d’afiliats l’any 2012

En una entrevista d’Europa Press , el secretari general d’UGT Catalunya , Josep Maria Álvarez , ha explicat que encara compten amb 147.000 membres  ”No hem treballat a fons la demanda d ‘afiliació dels treballadors” , ha afirmat el líder ugetista , que ha admès que sovint s’han centrat més en obtenir subvencions que en explicar als assalariats la importància d’integrar en el sindicat per estar protegits en cas de necessitar assessorament jurídic o econòmic .
Álvarez , que porta 23 anys com a secretari general del sindicat, i que l’abril d’aquets any va ser reelegit, diu confiar que en els seus propers quatre anys al capdavant del  sindicat aconseguiran “adequar el pressupost del sindicat estrictament a les quotes” dels seus membres per garantir la seva independència dels fons públics. Els impagaments suposen ara renegociar un crèdit de cinc milions d’euros .
Cal recordar que el gener d’aquest any El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va anul·lar dues subvencions extres que la Generalitat havia lliurat a UGT i CCOO el 2 de juny del 2010 per un valor 3,2 milions d’euros, concurs(1.579.201,48 euros per UGT i 1.657.697,12 euros per CCOO) en una subvenció “exclosa de concurs públic” a petició de la Conselleria de Treball en base a la seva ·participació institucional’.
El procés va ser recorregut per la Confederació Intersindical Alternativa de Catalunya (IAC), que havia quedat exclosa.
Els dos sindicats van percebre 10,4 milions d’euros de subvencions de la Generalitat l’any 2012. L’UGT va rebre 4.570.696,6 euros i CCOO 5.850.491,05 euros.