Enllaç de la web del sindicat   www.uspac.cat

Total de visualitzacions de pàgina:

dimarts, 2 de desembre de 2014

La casta que continua vivint del cuento


Els de sempre: POLÍTICS I SINDICALISTOS que ens roben cada diaDietes per al sindicat CCOO

A banda d’empresaris i de polítics, també cobra dietes per assistència a les reunions el representant dels treballadors de La Caixa, és a dir, un membre de Comissions Obreres, que és qui va guanyar les eleccions sindicals. Les dietes van a parar al sindicat i no a cap persona individual. L’actual secretària general de Comunicació de CCOO, Dolors Llobet, apareix als informes com a cobrant de 332.300 euros en els darrers quatre anys; i abans, el representant sindical al Consell d’Administració, l’històric Manuel Garcia Biel, apareixia rebent 275.000 euros entre el 2005 i el 2009. A més, Llobet també ha cobrat 504.000 euros en els anys 2012 i 2013 com a representant sindical en altres societats del grup, com per exemple, MicroBank i d’altres, però també assegura que això ho dóna al sindicat íntegrament. Mai cap representant de CCOO ha cobrat dietes de La Caixa. Tot el que se’ns paga ho donem directament al sindicat, matisa la portaveu del sindicat, Dolors Llobet, en declaracions a CRÍTIC.
Llobet i Garcia Biel hi han assistit, segons reivindica la dirigent sindical, amb l’objectiu de supervisar i controlar les decisions que es prenen als òrgans de govern en favor dels treballadors. Precisament Garcia Biel, segons narra ell mateix al seu blog, va constituir amb altres companys la primera secció sindical de CCOO a l’empresa encara sota el franquisme. Llobet esgotarà el seu mandat al Consell d’Administració l’any vinent i no serà substituïda, ja que el nou organigrama de CaixaBank no preveu la presència de cap representant dels treballadors.
Alts càrrecs de CiU i del PSC han cobrat durant la darrera dècada dietes d’entre 25.000 i 72.000 euros anuals per assistir a les reunions del Consell d’Administració i de la Comissió de Control de La Caixa. El polític millor remunerat ha estat l’alcalde de Banyoles i vicepresident de la Diputació de Girona, el convergent Miquel Noguer, amb 481.400 euros cobrats només en dietes, una mitjana de 53.000 euros cada any entre el 2005 i el 2013. Però no és l’únic polític que ha cobrat aquests tipus de remuneracions extraordinàries. En els darrers nou anys, la dirigent de CDC Immaculada Juan, que ha estat assessora “en polítiques mediambientals” del conseller de la Presidència Francesc Homs, presidenta del Consell Assessor de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) i alcaldessa de Deltebre, va arribar a sumar 355.500 euros en dietes; l’exconseller de Justícia amb CiU, Josep-Delfí Guàrdia, va guanyar 176.000 euros, i l’alcalde de Lleida, Àngel Ros, va ingressar 173.000 euros. CRÍTIC ha pogut accedir a les dades exactes de les dietes de polítics, empresaris, dirigents sindicals i persones del món social que apareixen als informes corporatius de l’entitat. La majoria daquests càrrecs polítics són consellers de La Caixa després de la designació prèvia de les corporacions municipals.


Altres polítics que apareixen oficialment com a perceptors de dietes d’entre 153.000 i 96.000 euros per la seva presència en diferents etapes al Consell d’Administració o a la Comissió de Control de La Caixa són l’alcalde de Sant Jaume dels Domenys (CiU), Magí Pallarès; la presidenta del Consell Comarcal de l’Urgell (CiU), Rosa Maria Mora; l’alcalde d’Hostalric (CiU), Josep Antoni Frías; l’alcaldessa d’Aitona (CiU), Maria Rosa Pujol, o  l’exalcaldessa de Palma (PSIB) Aina Calvo. En el cas de Calvo, cal assenyalar que va decidir fer donació de l’import íntegre de les seves dietes a la Creu Roja de les Balears i a Càritas Mallorca

NO US PERDEU RESTA DEL ARTICLE ON TAMBÉ SURTEN:

Exconsellers de Pujol a sou de La Caixa

L’alcalde de Lleida també cobrava