Enllaç de la web del sindicat   www.uspac.cat

Total de visualitzacions de pàgina:

dimecres, 6 de juliol de 2016

Drets quan us cancel·len un vol


CANCEL·LACIÓ DE VOL (Drets)


1.- Dret a escollir entre la devolució de l'import del bitllet o la recol·locació en un mitjà de transport alternatiu. - Si el bitllet ha estat pagat mitjançant una targeta de crèdit, es pot dirigir a l'entitat bancària per demanar l'anul·lació del càrrec i el corresponent reemborsament de l'import en el compte si s'escau. - Si disposa d'una assegurança de cancel·lació s'ha de dirigir a l'entitat asseguradora.

2.- Dret d'assistència: rebre gratuïtament menjar i beguda suficients en funció dels temps que calgui esperar la sortida del vol alternatiu ofert, allotjament en un hotel quan calgui (inclosos els desplaçaments), així com mitjans de comunicació (2 trucades telefòniques, missatges de fax o correus electrònics).

3.- Dret d'informació per part de la companyia, que és responsable d'informar de l'evolució de la situació i de facilitar un imprès on s'indiquin les normes d'assistència i compensació.

4.- Dret de compensació, cas de cancel·lació o de gran retard. - 250 euros en vols de fins a 1.500 km. - 400 euros en vols entre 1.500 i 3.500 km. i més de 3.500 km. si es tracta de vols intracomunitaris - 600 euros en els vols de més de 3.500 km. no intracomunitaris.

5.- Dret a indemnització per danys i perjudicis que es puguin acreditar. En aquest cas, s'haurà de presentar una reclamació a la companyia o a l'agència de viatges, en cas que el vol formi part d'un viatge combinat.