Enllaç de la web del sindicat   www.uspac.cat

Total de visualitzacions de pàgina:

dimecres, 27 de juliol de 2016

La hipocresia té un nom


Primer ens van intentar “colar” que paguéssim nosaltres un % del cost (amb el silenci d’algún sindicat afí)

El Departament d'Interior facilitarà una armilla lleugera a cada agent dels Mossos d'Esquadra que ho sol·liciti a partir d'aquest mes de setembre. La oferirà a un "preu assequible" ja que estarà finançada en part per la Generalitat. Des de la conselleria es consultarà a cada centre policial, durant el mes vinent, quantes unitats requereixen. El model escollit pesa 1,3 kg i permet que el policia de Seguretat Ciutadana la pugui dur sota l'uniforme en serveis ordinaris.
Interior recorda que no es tracta d'una peça que formi part de l'equip oficial que vesteixen els mossos i que les unitats especials que la requereixen ja en disposen. El Departament d'Interior ha desencallat finalment una petició recurrent dels sindicats policials. Tal com ja havia repetit el conseller d'Interior, Ramon Espadaler, el sistema de pagament anirà a mitges entre la Generalitat i el policia.
No es tracta d'una peça que formi part de l'equip oficial amb què es dota cada mosso d'Esquadra, per això el Govern no la pagarà sencera. Des de la conselleria es recorda també que els agents que pertanyen a unitats que, per la seva perillositat, la requereixen obligatòriament, ja la tenen.
Els sindicats policials fa molt de temps que la reclamen per als agents de Seguretat Ciutadana ja que aquests poden patir de manera imprevista un atac. Als cotxes patrulla porten una armilla externa que poden posar-se si tenen temps de reacció -tot i que les seves mides no les fan massa operatives segons els delegats sindicals-. Aquesta nova armilla, més lleugera, podran dur-la sota l'uniforme i anar protegits si, com passa a vegades, són atacats durant un servei que d'entrada no feia preveure cap perill.

DESPRÉS, VAN VOTAR AL PARLAMENT EN CONTRA DE LES ARMILLES
Dijous, 12 de desembre del 2013                                           
La comissió d'Interior del Parlament ha aprovat una proposta de resolució per instar el Govern català a facilitar als Mossos d'Esquadra armilles antibales lleugeres i guants antitall aquest 2013 sense que els agents n'hagin d'assumir part del cost.
La proposta, presentada pel PP, ha prosperat amb els vots a favor del PP, el PSC, ICV-EUiA i C's, l'abstenció d'ERC i el vot en contra de CiU, que havia presentat una esmena --que no ha estat acceptada-- perquè es reafirmés la resolució anterior sobre el mateix tema sense puntualitzar el tema del cost.
El diputat que ha defensat la resolució, el popular Pere Calbó, ha recordat que el març del 2013 ja es va aprovar instar el Govern català a dotar els agents d'aquestes armilles però el conseller d'Interior, Ramon Espadaler, ho vol aplicar cobrant una part del cost als mateixos agents, al voltant del 30%. "És un insult a la intel·ligència dels diputats que Espadaler digui que ho complirà quan no ho farà abans del 2014 i vol cobrar als agents un 30% per l'adquisició", ha argumentat.
Ha indicat que volen que el Govern compleixi el mandat però que sigui sense que els agents hagin de pagar "ni un sol euro", perquè si no seria com si paguessin els cotxes patrulla o la pistola. "Reclamem al Govern que compleixi, fer-los pagar és no cuidar la policia", ha sentenciat Calbó.
Tot i que el partit del Govern NO ens les volia lliurar, i van votar-hi en contra, pengen la notícia com "una gran fita" aconseguida (enlloc posen que ells han votat en contra al Parlament)