Enllaç de la web del sindicat   www.uspac.cat

Total de visualitzacions de pàgina:

dimarts, 21 de març de 2017

Carta d'un sergent dels Mossos

Tant de bo, els Mossos s’animin més a fer cartes com aquesta, i li facin veure al conseller Jané que en pensa el mosso del carrer de la seva nefasta gestió.


Magnifica carta que parla molt clarSERGENT DEL CME

Sergent del CME

Una més de mossos!

Ja no es pot aguantar més! L’altre dia anava jo tan tranquil en el meu cotxe, i... què van fer els mossos? Fem el que fem, sempre ho fem malament.  Sí, sóc mosso, sóc sergent del cos de mossos d’esquadra. Ja en tenim prou! No només en sentim maltractats per la majoria dels ciutadans, pels mitjans de comunicació, etc., sinó també i el pitjor de tot, per la nostra conselleria i càrrecs polítics.

Com la resta dels funcionaris de la Generalitat de Catalunya, vam ser els culpables de la crisis econòmica que va assolar el conjunt de la nostra societat. La ciutadania clamava a crits que cobràvem massa i se’ns havia de retallar sous i privilegis, ja que per altra banda teníem la feina garantida de per vida, i això ho havíem d’agrair. Ningú se’n recorda que si un no és funcionari és perquè no vol, perquè jo vaig opositar a una plaça. Tinc diplomatura, i tots els meus companys de la universitat sempre han cobrat molt més que jo, però jo creia en la meva feina de servei a la societat, jo creia en aportar el meu granet de sorra per canviar el món.

Abans de la crisis era fàcil que fins i tot, peons sense qualificar, amb hores extres cobressin més diners que qualsevol funcionari. La crisis ha fet molt mal a tothom, i nosaltres hem acceptat i hem pagat però, i ara... la resta dels funcionaris ja comencen a treure el cap, i a nosaltres se’ns segueix posant el peu sobre el cap. Ara amb la llei de mesures de modificació de la llei de pressupostos, on dic a tots els funcionaris de la Generalitat de Catalunya, treiem els mossos per defecte. Ni se’ns equipara als bombers com es va signar al 2008, ni se’ns paga les nits ni els festius com per exemple a les infermeres.

Rectifico, se’ns paga la hora de nit a quasi un euro! I els caps de setmana, quan fem cada dia dotze hores, ens hem de pagar de la nostra butxaca el dinar o el sopar. Per altra banda, no ens volen tornar els assumptes propis que se’ns van treure i els que en toquen per triennis. Això dels dies propis no agrada al ciutadà, no me’n recordava, perquè ells no en tenen de dies d’assumptes propis.

Què són els assumptes propis o dies “moscosos”? Són uns dies que un ministre que es deia Javier Moscoso va concedir a tots els funcionaris el 21/12/83 com a consequ?ència que IPC d’aquell any estava al voltant del 12% i l’estat no podia pujar les nòmines, a canvi va donar aquests sis dies. “Els funcionaris ja passaven més gana que un mestre d’escola”, es deia. No tenim amics a la CUP com els mestres. Gràcies a ells, milloraran les seves condicions laborals i es crearan noves places, cosa que per altra banda agraeixo molt ja que, tinc un nen en edat escolar i l’educació és el pilar bàsic de la nostra societat.

Quina enveja em fan aquestes més de 4.000 places, i nosaltres... a tots els nostres torns anem amb una mà al davant i una altra al darrera, ara tornem a tenir més cotxes que amb la crisis ni en teníem, però no tenim mossos per omplir-los! Acompanyo en el dolor als agents rurals per la desgràcia d’Aspa, que consti i quedi clar! Al cap d’una setmana tots tenien armilles i a les patrulles havien d’anar tres agents rurals. Nosaltres estem en Nivell 4 d’alerta antiterrorista, encara no tots els mossos tenen armilla i jo, la majoria de vegades patrullo sol.

Seguint amb les nits i els festius, com si fos qualsevol dia de la setmana... que provoca això? Que treballem les nits i els festius tots els mossos més babaus... ara m’he posat part del col·lectiu al damunt, però és la realitat. Qui farà nits i festius? Pel nostre Director aquests mossos babaus som els “apalancats”! Quina estima!

Senyor Conseller, no ens seguiu maltractant més! No demanem res més que no es doni a la resta de funcionaris de la mateixa categoria. No inventeu més! Copieu coses que el nostre estimat Director General va aplicar als funcionaris de presons quan era Director: nocturnitat, perillositat, complements de productivitat, entre altres. Una més de mossos, sembla una més del Govern Català quan anava a Madrid! Mai se’ns fa cas, sembla que sempre demanem. Potser ens poden maltractar perquè no tenim dret a vaga? Ni tan sols puc signar aquestes lletres per queixar-me. Volem respecte.

Un Sergent del CME